2017. augusztus 6., vasárnap

Újabb mosolyszilánk - Sarah Andersen: Puha boldog puffancs (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 2.)



Az első válogatáshoz képest, aminél még nem voltak elvárasaim, ezt már nagyon vártam. Szerencsére a szokásos Sarah Andersen színvonalat kaptam, sőt többet is. Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Már rögtön a borítója megfogott, aminek megtapintásakor a cím rögtön értelmet nyer, mert a címlaprajz-lány pulcsija élénk kék és bolyhos. Percekig csak simogattam és csak aztán tértem rá az olvasásra.

 Először végiglapoztam, hogy lássam, mire számíthatok a kötetben, és rögtön fel is fedeztem a kedvenc képsoromat, amit a Felnőni kiábrándító értékelésénél már megmutattam nektek, A mire költöm a pénzt című kép. Örülök, hogy ebbe belekerült, mert igazi könyvmolykép. Ami még feltűnt, hogy ez a könyv tematikusabb, személyesebb a végén található két összefüggő történet a pulcsi tolvajos és az introvertáltakról szóló különösen.


A hangulata is kissé más ennek a kötetnek. Megőrizte az előzőre jellemző könnyed, ironikus humorát, de itt már kissé komolyodik, ahogy az alkotó saját magát is a képek-buborékok közé csempészi. Sarah megelevenedik a művei közt, már-már úgy érezhetjük, mintha megismerkednénk vele a képeken keresztül, legalábbis én a képregény által még közelebb érzem magamhoz. Az első válogatással csak megszólított, de ennél úgy éreztem, mintha ki is nyílt volna az olvasó előtt. Főleg az introvertáltakról szóló résznél éreztem ezt. A saját tapasztalatait osztja meg a vicces, iróniával telecsepegtetett képsorok által, aminek, ha mögé nézünk, akkor megláthatjuk, hogy nem is olyan vicces a szituáció. Mert láthatóan mindennap, minden percben küzd azért, hogy kommunikáljon az embertársaival, vagy hogy egyáltalán, kimozduljon. Sarah erejét abban látom, hogy a munkáiban képes ezt feldolgozni, képes a világ elé tárni, milyen is ő valójában, és ezzel bátorságot adhat hasonló cipőben járó embertársainak. Nagyon becsülöm ezt benne.

A Puha boldog puffancsot mindenkinek ajánlom, akinek tetszett az előző, mert megtalálhatja benne ugyanazt a humort és kikapcsolódást, de többet is ad ez a könyvecske az által, hogy mélyebbre evez Sarah lelkében. Feledhetetlen utazás és élmény, olyannyira, hogy tűkön ülve várom a következőt.

 Értékelés: 5




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése