2017. augusztus 20., vasárnap

Hősök vagyunk, avagy olvasási maraton! - 5. könyv

Befejeztem a Hősök vagyunk, avagy olvasási maraton!-ra olvasott negyedik könyvet, a Lakótárs kerestetik!-et.
A történet egy testvérpárról szól, akik közül az egyik értelmi fogyatékos, a másik pedig mindent megtesz azért, hogy a testvérével együtt normális életet élhessen. ebbe besegít egy diáktársaság is, akikhez társbérlőként betársulnak a fivérek. Az élet hétköznapi tragédiái humorral fűszerezve, ahogy azt Marie-Aude Murail-től megszokhattuk.

Az eddigi oldalszám mérleg 1018 oldal, ami a becsült 1200-hoz már nagyon közel van. Azt hiszem, hamarosan elérem a vállalást.

Eddig olvastam romantikust, sci-fit, krimi/thrillert, francia ifjúsági regényt és most ötödikként jöjjön egy ifjúsági fantasy, a Hex Hall.


Fülszöveg:

„A ​sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”
Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.
A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.
„A Hex Hallt olvasni olyan, mint kinyitni egy doboz bonbont – nincs az az önuralom, ami megállítana. Minden oldalára jutott minimum egy kacagtató mondat! A gyilkossági ügy izgalmai miatt pedig szinte maguktól peregtek a lapok – vagy talán a Hex Hall egyik láthatatlan prodigiuma volt a felelős ezért! Sophie Mercer engem is elvarázsolt!”
– Becca Fitzpatrick, a Csitt, csitt sikerkönyv írója –

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése