2024. február 29., csütörtök

Évértékelő 2023

A tavalyi év a szerkesztőképzés jegyében telt, emiatt sokkal lassabban olvastam, és sok képregény is becsúszott. Blogos szempontból kissé lazább volt ez az évem, kevesebb könyvértékelés került fel, mint az előző években, viszont borítóleleplezés volt bőven. Könyves események közül a Könyvfesztiválon voltam kint, bár most csak két dedikálás, a szerkesztői találkozó és egy rövid találkozás fért bele az egyik kedvenc szerzőmmel, így mondhatni villámlátogatás volt.

Röviden a bejegyzés tartalmáról: egy kis könyves, egy kis blogos, egy kis szerkesztőképzés. Szóval egy csipetnyi mindenből, ami 2023-ban könyves-blogos szempontból történt velem, és említést érdemel.

 

Egy kis könyves…

A bevezetőben kitértem rá, hogy 2023-ban a könyves események közül a Könyvfesztiválra látogattam ki, Jelena Glazova és On Sai dedikálására az esemény szombati napján.

Ezek után részt vettem a szerkesztői képzéshez kapcsolódó találkozón, ami nagyon tartalmas volt, sikerült többekkel is beszélgetnem, és Varga Bea és a többi oktató készséggel válaszolt a kérdéseinkre. Összességében nagyon hasznos volt a kötetlen beszélgetés.

A szerkesztői találkozó után harmadik alkalommal találkozhattam Tarja Kauppinennel, aki dedikálta nekem a Ködcsempészt, közben pedig kötetlen beszélgetés zajlott, mind a szerzővel, mind a többi rajongóval. Nagyon jó zárása volt ez a napnak.

Forrás: Tarja Insta
 

Egy kis blogos…

A blog kisebb szünetekkel ugyan, de egész évben működött, főleg az értékelések terén mutatkozott egy kis visszaesés, mert kevesebbet sikerült olvasnom, így az értékelések száma is megcsappant.

A menetrend megegyezett a 2021-es menetrenddel, kivéve, hogy tavaly kissé megfogyatkoztak a könyvértékelések, és inkább a Borítóleleplezés és a Szemezgető rovatok léptek előtérbe.

2023-ban egy recenziós példányt kaptam Tarja Kauppinentől, amit itt is nagyon köszönök. Ezen kívül inkább az elmaradásaimat próbáltam apasztani.

 

Egy kis szerkesztői…

2023 januárjában elkezdtem a Könyvmolyképző Kiadó szerkesztőképzését (az első modult még a kiadónál végeztem), ami a második modultól a Tehetség Íróstúdiónál folytatódott, miután az Aranymosás leállítása után Varga Bea saját íróműhelyet alapított.

Eddig az első hat modulról írtam a blogon:

1. modulról

2. modulról

3. modulról

4. modulról

5. modulról

6. modulról

a fentebbi linkeken olvashattok. 


Egy kis összesítés…

- 10 értékelést írtam a Luthien Könyvvilágára és 2 cikket a Smoking Barrels Blogra.

- 1 interjú került fel.

- 14 borítóleleplezésben vettem részt

- 0 Könyveken túl bejegyzést írtam

- 6 Szemezgető került fel.

A 2023-as olvasmányaimat rangsoroló Könyves Top 10 2023 bejegyzésemet ITT olvashatjátok.

 

2023-ban

 - 74 könyvet olvastam a 2022-es 68-cal szemben.

- 6 könyvet olvastam angolul.

- 13 olyan „könyvet” olvastam, ami 20-100 oldal közötti verses kötet vagy mesekönyv volt.

- 37 képregényt olvastam.

- 2023-ban több könyvet olvastam, mint képregényt.

 

Beszerzések

127 könyvvel lettem gazdagabb, amiből volt recenzió és ajándék is, de azért szépen vásárolgattam, főleg különböző akciókban. Az olvasottságom 29%-on maradt. Ezen mindenképp szeretnék javítani 2024-ben, bár ez tavalyelőtt is tervben volt. Remélem, idén sikerülni fog feljebb vinni.

 


 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése