2021. október 5., kedd

Szemezgető #6 – Fumax Kiadó október


Szemezgető rovatom keretében ezúttal a Fumax Kiadó októberi megjelenéseiből válogattam. A könyvek között találhattok manga, képregény, Transformers album és fantasy könyv is.

John Gwynne: Az istenek árnyéka


Fülszöveg: Hasadjanak ​a pajzsok és törjenek a lándzsák – üdvözlégy vihar és halál kora!

Miután az istenek hadba vonultak és elpusztították egymást, semmit sem hagytak maguk után, csak sebeket a világ testén, és a csontjaikat, amelyek mérhetetlen hatalmat ígérnek az őket felkutató bátraknak.

 

Most azonban új világ van születőben: a vadont rettenetes szörnyek járják, a hataloméhes jarlok egymás ellen fegyverkeznek, a fjordok és hegyek közt csatazaj visszhangzik. A végzet három halandó nyomába szegődik: a tanyájukon a családjával élő anyát utoléri eltemetettnek hitt múltja, és világa újfent lángra lobban. Az ifjú zsoldos mindent feláldoz a harctér dicsőségéért, de lehet, hogy még ez sem elég ahhoz, hogy elkerülje az istenek haragját. A szökésben lévő rabszolga pedig a Véresküdötteknek is nevezett, hírhedt harcos testvériség soraiban reméli beteljesíteni bosszúját, de ehhez előbb egy lehetetlen próbatételt kell kiállnia.

Hármuk döntései alakítják e világ sorsát, amelyet újra csak sötétbe borít az istenek árnyéka…

 

A többszörösen díjnyertes John Gwynne legújabb, a viking mitológia és kultúra ihlette fantasy regénye egy varázslattal és harccal teli világba repíti az olvasóit, ahol hőseire minden lépésnél ármány leselkedik és a sagákat vérrel írják.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október második fele

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Rainbow Rowell – Sam Maggs: Fangirl: Manga 1.

 

Fülszöveg: Cath Simon Snow-rajongó. Oké, mindenki Simon Snow-rajongó, de Cath számára ez maga
az élet. Sokan állítják, hogy már kinőttek ebből a közegből, ő mégis képtelen maga mögött hagyni…

 

Eddig nem volt szüksége valóságos barátokra – hisz ott van az ikertestvére, Wren és a több ezer fős online Simon Snow-közösség, akik számára fanfictiont ír. De most, hogy elkezdi a főiskolát, Cath teljesen kikerült a komfortzónájából, elszakadt Wrentől, és még a pasija is másik iskolába kerül. Figyelmét azonban leköti a rengeteg új ember, aki körülveszi őt: a goromba szobatársa, akinek a barátja elbűvölő, a kreatív írást oktató tanárnője, ráadásul felbukkan még egy jóképű írótárs is…

 

A Rainbow Rowell idehaza is nagy sikert aratott regényéből készült szemet gyönyörködtető mangaadaptáció nemcsak friss ízt ad a jól ismert és szeretett történetnek, de még új jelenetekkel is színesíti azt.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október második fele

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Jim Sorenson: Transformers: Képes útmutató

 

Fülszöveg: A ​Transformers a világon az egyik legnépszerűbb franchise, amely immár több mint harmincöt éve okoz örömet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 1984 óta kedvenc alakváltó robotjaink az összes médiumban tiszteletüket tették: kalandjaikat képregények, filmek, rajzfilmek, videojátékok mesélték el, számtalan akciófigura és játék készült róluk.

 

Ezzel a kötettel úgy ünnepeljük meg méltó módon a TRANSFORMERS világát, hogy lépésről lépésre végigvezetjük az olvasókat a franchise múltjától, a korai vázlatrajzoktól kezdődően a gyönyörű koncepciós festményeken át a klasszikus poszterekig bezárólag mindenen, ami csak kedvenc robotjainkhoz kötődik. A TRANSFORMERS – Képes útmutató nem csak az ikonikus, de a kevéssé ismert ábrázolásokat is bemutatja, legyen szó ritka, csak korabeli csomagolásokon látható rajzokról, animációs modellekről, videojátékos tervekről vagy az élőszereplős mozifilmek képeiről. Jim Sorensonnak, a Transformerek szakértőjének hála ennél alaposabb összefoglaló még sosem készült az Alakváltókról, és persze ellenfeleikről, az Álcákról!

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október második fele

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Geoff Johns: Batman: Három Joker

 

Fülszöveg: Egy újabb kegyetlen bűncselekmény után Batman bizonyosságot szerez arról, amit már
régóta sejtett: a pszichopata bűnöző, akit egész életében üldözött, nem egyetlen személy. Több Joker létezik.

 

A bizonyíték megvan, Bruce immár válaszokat keres. Barbara Gordonnal (Batgirl) és Jason Toddal (Vörös Sisak), Joker két korábbi áldozatával szövetkezve a Sötét Lovag végre jó úton halad, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon a bűn bohóchercegével, akárhány is legyen belőle.

 

De vajon nem pont ez volt a Jokerek szándéka is?

Geoff Johns és Jason Fabok képregénye az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, ami nem kisebb vállalást tűzött ki maga elé, mint újraértelmezni Joker mítoszát és megfogalmazni, miért is vívja örök harcát Batman ellen.

 

A kötet a teljes háromrészes Batman: Three Jokers minisorozatot tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október második fele

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése