2021. október 8., péntek

Borítóleleplezés #42 – Thomas Savage: A kutya karmai közt

Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Thomas Savage: A kutya karmai közt című regénye, melyből a Netflix készített filmadaptációt, ami november 17-én debütál a platformon. Ehhez illeszkedve a kötet filmes borítóval jelenik meg a kiadó Arany pöttyös sorozatában.

Íme, az új Arany pöttyös kötet borítója!

A borító


A fülszöveg

 

„Hátborzongató… A kutya karmai közt

egy feszes tempójú, erőteljes regény.” – Publisher’s Weekly

Phil és George testvérek és üzlettársak, a montanai völgy legnagyobb farmjának tulajdonosai. Phil az okos, George a lomha. Phil magas és összeférhetetlen, George testes és csöndes. Phil briliáns sakkjátékos, mohó olvasó és ékesen szóló történetmesélő, George lassan tanul, és a munkának szenteli magát.

Phil ádáz szadista, aki mindenben dominálni akar, ezért nem tudja elviselni a gyengeséget, George-nak viszont gyengéd, szeretetteli a lelke. Ugyanabban a szobában alszanak, amelyiken kisfiúként osztoztak, és ennek már közel negyven éve. Amikor George váratlanul feleségül vesz egy fiatal özvegyet, és elviszi a farmra, Phil könyörtelen hadjáratba kezd, hogy tönkretegye öccse újdonsült feleségét. De szemben találja magát egy váratlan védelmezővel…

A kutya karmai közt rabul ejti az olvasót a felkavaró első bekezdéstől az elképesztő végső fordulatig.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a regény, IDE KATTINTVA előjegyezheted, később megrendelheted!

Ha pedig várólistára/kívánságlistára tennéd, azt ITT teheted meg.

 

A szerzőről


Thomas Savage 1915-ben született Salt Lake City-ben. Írást tanult a Montanai Egyetemen, BA diplomáját a Colby College-ben szerezte meg 1940-ben, ahol tiszteletbeli mesterdiplomát kapott 1952-ben. Írói karrierje öt évtizedet és tizenhárom regényt ölel fel.

Számtalan munkát elvállalt az írás mellett: volt csikós, tanyasegéd, vízvezetékszerelő-segéd, hegesztő, váltókezelő, kárbecslő és irodalomtanár is – többek között a Brandeis Egyetemen és a Vassar College-ben is. Savage Guggenheim-ösztöndíjat kapott 1980-ban. Legújabb regényét, a The Corner of Rife and Pacificet a Publisher’s Weekly az 1988-as év tizenöt legjobb regénye közé sorolta, PEN/Faulkner Awardra jelölték, és kiérdemelte a Pacific Northwest Booksellers Association Awardot.

Exkluzív idézetek

#1

„Ám a szokásai és a megjelenése miatt az idegenek kénytelenek voltak megváltoztatni az arisztokratáról alkotott elképzelésüket, és a továbbiakban egy olyan embert érteni alatta, aki megengedheti magának, hogy önmaga legyen.”

#2

„Arra gondolt, hogy a szerelemről sem tud többet, mint a könnyekről, de jólesett neki ott ülni. És jólesett neki a beszélgetés, ami úgy tűnt neki, mintha azzal kecsegtetne, hogy mindjárt izgalmasabbá válik. Vagyis mindent tudott a szerelemről, amit tudni lehetett: ismerte a szeretett ember jelenlétének gyönyörűségét.”

#3

„Régen, jóval azelőtt, hogy Mrs. Lewis sütött-főzött Burbankékre, ráesett egy fa Mr. Lewisra az erdőben, és megölte őt „a fénykorában”. Mrs. Lewis abban reménykedett, hogy újra együtt lesznek majd ott, amit ő örök hazának hívott, ám az addig függőben lévő kapcsolat csípős megjegyzéseket, keserű észrevételeket és komor életbölcsességeket ébresztett benne.”

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése