2021. október 29., péntek

Borítóleleplezés #45 – Marie Aude Murail: A lélekdoki 2.

Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Marie-Aude Marail A megváltó sorozatának 2. kötete, A lélekdoki 2. címmel, amely a kiadó Vörös pöttyös sorozatában jelenik meg.

Íme, az új Vörös pöttyös kötet borítója!

A borító 


A fülszöveg 

Az életben soha semmi nem úgy történik, ahogy elterveztük, az ember minden tudománya az alkalmazkodásban merül ki. Sauveur Saint-Yves, a daliás termetű, sármos klinikai szakpszichológus lázas igyekezettel próbál egyensúlyozni mozgalmas magánélete és népszerű magánrendelője között. Ami bizony nem könnyű, mivel Sauveur túlzottan is a szívén viseli fiatal páciensei minden gondját-baját.

Így a tizenhárom éves Ella Kuypensét, aki fiú szeretne lenni (no meg híres regényíró). A tizenkét éves Blandine Carréét, aki gumicukron él, és Pullip-babás videóinak tizennyolcezer feliratkozója van a YouTube-on. A tizenhét éves Gabin Poupard-ét, aki játékfüggő, és mellesleg a pszichológusa padlásán csövezik. A tizenhat éves Samuel Cahenét, aki nem mosakszik, és még csodálkozik azon, hogy a lányok folyton kikosarazzák. Vagy ott van Alex és Charlie, akik nevükkel ellentétben nők, és közös gyermeket szeretnének. Mindannyian Sauveurtől várják a segítséget. Pedig a megváltó is szeretne olykor megváltott lenni…

Marie-Aude Murail képes megtörni a tabukat, és rendkívüli érzékenységgel, ítélkezés nélkül beszélni mindenről. Egy újabb mély emberséggel és léleksimogató derűvel megírt történet, amely egy szuszra olvastatja magát, és amikor becsuktuk, sokáig hiányoznak még a szereplők.

De ne csüggedj!

Jön a folytatás!

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a regény, IDE KATTINTVA előjegyezheted, később megrendelheted! 

Ha pedig várólistára/kívánságlistára tennéd, azt ITT teheted meg.

 

A szerzőről 

Marie-Aude Murail, aki már tizenhárom éves kora óta ír, a párizsi Sorbonne bölcsészkarára járt. Az egyetem befejezése után előbb újságírással foglalkozott, és felnőtteknek írt regényeket, majd egyre inkább a fiatalabb közönség felé fordult.

Könyvei, melyek számos díjat nyertek, és sok-sok nyelvre lefordították őket, gyakran súlyos témákat érintenek (betegség, gyász, homoszexualitás stb.), de ezeket az írónő mindig sziporkázó humorba csomagolva tálalja.

Marie-Aude Murail írói tevékenysége mellett aktív szerepet vállal az írástudatlanság ellen folytatott küzdelemben is: azért harcol, hogy az iskoláztatás mind szélesebb körű legyen a hátrányos helyzetű, így különösen a Franciaországba bevándorló családok gyermekei esetében is. Könyveit azzal a nem titkolt szándékkal írja, hogy minél több gyerekkel, fiatallal szerettesse meg az olvasást.

Irodalmi és társadalmi tevékenységért 2004-ben a Francia Becsületrend lovagjává avatták.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése