2018. november 14., szerda

Top 5 Wednesday #50 - Könyvek, amiket még 2019 előtt el szeretnék olvasni


Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


A heti téma olyan könyvek, amelyeket még 2019 előtt el szeretnék olvasni. Azt az öt könyvet hozom, amik még év végéig biztosan tervben vannak. Az egyik kakukktojás, mert már folyamatban van.



Heti Top 5

1. Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara



Fülszöveg: Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem.
Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött.
Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött.
Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról.
Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot.
Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második kötete.

A szerelemért még a halált is kicselezte.
A világ megmentéséért maga lesz az élő fegyver.



2. John Lennon: Boldog karácsonyt 







3. Darren Shan: Tengernyi vér




Fülszöveg:
Larten Crepsley és barátja, Wester Flack a vámpírkölykök csapatához csatlakoznak, miután elválnak mesterüktől, Sebától. A fiatal vámpírok vadak, nem sokra becsülik az emberi életet, és hajszolják az élvezeteket.
A kölykök számára minden egyszerű, ám Lartennak soha semmi nem volt az. Sorsának sötét ösvényei egészen távol vezetik őt a Vámpírok Hegyétől és a vámpírszabályoktól. Az otthonától távol, egyedül és betegen kell eldöntenie, milyen vámpírrá szeretne válni: kitart-e mester elvei mellett, vagy elsüllyed a tengernyi vérben…
4. Darren Shan: A végzet szentélye

Fülszöveg:
Miután szakít mesterével, és kiirtja a hajó teljes legénységét, Larten úgy dönt, nem tér vissza a vámpírok közé. Félig vakon bolyong egy dermesztően fagyos tájon, ingébe rejtve értékes zsákmányát: egy csecsemőt. A végzet azonban mindkettőjüknek mást rendel, mint a korai halál…
A 20. század legelején járunk, Larten Párizsba menekül, ahol az emberek között nyugalmat talál. Sajátjaként neveli a számára idegen csecsemőt. Egy napon Larten békés életébe betoppan a múlt – egy felismerhetetlenségig elhízott vámpír barát képében, s ezzel az árnyak újra nagyra nőnek…


5.  Darren Shan: Fivérek mindhalálig

Fülszöveg: A sorozat utolsó kötetében Larten Crepsley tanítványával, Gavnerrel újra és újra visszalátogat Párizsba, ahol szerelme, Alicia él. A vámpírok és a vérszipolyok közti ellentét azonban egyszer s mindenkorra véget vet az idilli együttléteknek. Lartennak egyetlen célja marad: a bosszú. Még akkor is, ha egy tekintélyes vámpírtábornok ezt soha nem engedhetné meg magának.
Az 1930-as években Hitler szövetségeseket gyűjt a későbbi világháborúhoz, a káoszban két táborra szakadnak a vámpírok. Larten és ifjú tanítványa hatalmas kihívás előtt találja magát: ki szabad-e használni a körülményeket arra, hogy Lartenből herceg, Gavnerből pedig tábornok legyen, és eltöröljék végre a vérszipolyokat a föld színéről?


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.



----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése