2020. december 16., szerda

Top 5 Wednesday #74 – 5 könyv, amiket ajándékba kaptam, de még nem olvastam

 

Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

Ugyan a Top 5 Szerdának a múlt héten volt a témája a Goodreads-en a Gift Wrapped/Becsomagolt ajándékok, de az akkori ígéretem szerint most hozom. A témák megálmodói elég laza kereteket szabtak az értelmezéshez, így én a megadott ötletekből azt választottam, hogy olyan könyvekről írok, amiket ajándékba kaptam, de még nem olvastam. (A következő bejegyzésem ebben a rovatban január 13-án várható.)

 

74. Top 5

5. Scarlett Sheridan: Sandy Bells (Karácsonyi ajándék 2013)


Ez talán az egyik legrégebbi ajándékba kapott könyvem, amit még nem olvastam. Sokszor levettem már a polcról, de valamiért soha nem kezdtem bele. Talán majd egyszer.

 

4. Susan Hill: The Woman in Black (Valentin-nap 2013)



Ebbe a könyvbe egyszer már belevágtam, de aztán félbehagytam, mert nagyon nehezen haladtam vele. Akkoriban még nem volt olyan jó az angolom, mint most. Egyszer még biztosan befejezem.

  

3. Carrie Fisher: A hercegnő naplója (Karácsonyi ajándék 2017)


Emlékszem, ennek a könyvnek nagyon örültem, mikor megkaptam, de aztán valahogy mégis feledésbe merült. Egészen mostanáig, amikor ehhez a bejegyzéshez kerestem könyveket. Ezzel előbbre is került a listámon. 

 

2. Gail Carriger: Időtlen (Születésnapi ajándék 2020) 


A Napernyő Protektorátus első négy részét még tavasszal vettem meg az egyik raktárvásáron, és nagyon kíváncsi vagyok az egész sorozatra. Ezért nagyon örültem, hogy születésnapomra megkaptam a záró részt.

 

1. Jung Chang: Vadhattyúk (Születésnapi ajándék 2015)


A Vadhattyúkból még a Kossuth Rádióban hallottam részleteket. Egy több részes rádiójáték keretében adták, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Azóta is nagyon el szeretném olvasni, de a mérete már nem egyszer elriasztott. De talán majd 2021-ben.

 

A Top 5 Szerdában résztvevő többi magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése