2017. október 11., szerda

Top 5 Wednesday #5

Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam.

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.

Az eheti téma: Könyvek, amiktől féltem.



Heti Top 5

5. Stephen King: A remény rabjai 
A novellák közül több is van, ami ijesztő vagy inkább a nyugalom megzavarására alkalmas vagy éppen nyomasztó. Az ijesztő kategóriába A légzőgyakorlat című novellát sorolnám, bár a morbid jelző sem áll tőle távol. A nyugalom megzavarására A jó tanuló a leghátborzongatóbb példa, és végül a nyomasztó kategória az Állj ki mellettem és A remény rabjai. Sötét vegyes felvágott Kingtől.

________________________________

4. Robin Cook: Láz
Ebben a kötetben leginkább a feszültség erős, amit az író kelt. Először hét évesen került a kezembe, akkor nem tudtam végigolvasni, de azóta az egyik kedvencem lett a könyv.

________________________________


3. Darren Shan: A Halál Próbái
A kedvenc vámpíros sorozatom egyik leghátborzongatóbb, kegyetlenebb darabja. A főhőst kissé megtépázza az író, de ez a fejlődése része, az olvasó számára pedig nagy izgalmakat nyújt.

________________________________
 

2. Josh Malerman: Madarak a dobozban
 Erről csak annyit mondanék: Ne nyisd ki a szemed! Lehengerlő élmény.

________________________________


1. Gaston Leroux: Az operaház fantomja
Az a bizonyos hegedűszóló, amit leír a szerző a kötetben beleégett az agyamba. A legjobb borzongató jelenet valaha. Temető. Christine. Fantom. Erre a film (a 2004-es) még rá is játszott.
________________________________
 

Tartsatok velem jövő héten is! :)

További résztvevők:
@reta09
@Arwen5
@CsakSimánDorka
@Helie
@Judy22
@Meeraval_Marnath
@Wandamaci
@Vicky3
@K_A_Hikari
@Gorkie 

@Deszy   
 
Hozzájuk is nézzetek be :) 




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése