2017. október 16., hétfő

Könyves Halloween Party - Book Halloween Book Tag



Kép forrása: Könyvvadászok


A Könyvvadászok blog egyik házigazdája @Levandra invitált meg erre a Book Tagre.

Rövid leírás: „Idén először rendezzük meg virtuális Halloween partynkat, aminek első helyszínét a Könyvvadászok blog adja, házigazdái pedig Levandra és Sol. Meghívtunk pár rémséges alakot is, hogy gondoskodjunk az est hangulatáról, a résztvevőknek kötelező a jelmez! A fénypontot viszont díszvendégeink jelentik, akiket általunk olvasott könyvekből invitáltunk a bulira. A nasiról ne feledkezzetek el, a rémségek szeretik a nyalánkságokat!”



1. Fekete, háromlábú üstben fortyogó zöld trutyi, népszerű díszlet egy Halloween partyn, de dukál hozzá egy gonosz, bibircsókos banya is. - Egy könyv, amiben boszorkány szerepel. Nem gond, ha kedves és nincsenek bibircsókjai!

Ami erről a kérdésről először beugrott az McGalagony a Harry Potter sorozatból. Noha bibircsókjai tényleg nincsenek, de szigorú, erős jellemű karakter. De említhetném Mrs. Casnoff is a Hex Hallból, mert neki sem kell határozottságért és egy kis bűbájért a szomszédba menni.

2. A vámpírok báljáról elkóborolt, magányos alakok is feltűnnek ezen az éjszakán, talán még egy italra is meghívnak téged. Remélem, nem fokhagymás lángost vacsoráztál. Nem tenne jót a barátságotoknak. - Neked melyik a kedvenc vámpíros történeted, kivel koccintanál szívesen?

Darren Shan regényes története onnan is a narancssárga hajú vámpír Larten Crepsley a kedvencem. Vele szívesen elbeszélgetnék egy jó ital (vér) mellett. Persze, csak, ha a szerelme Arra másképp nem gondolja.

3. Egy zombi még nem csinál apokalipszist, aggodalomra nincs okod! Felbukkanásának az oka, hogy ő is hivatalos a partyra. Neked ki szerepel a vendéglistádon?

Egyértelműen R az Eleven testekből. Szeretem a karaktert, mind filmben, mind a könyvben.

4. Azon pedig végképp ne lepődj meg, ha éppen egy vérfarkas/farkasember környékez meg. Ahol vámpírok vannak, ott nemsokára farkasok is tiszteletüket teszik.

Remus Lupin vagy Simon Wolfgard mellettem is feltűnhetne. Érdekes lenne összehasonlítani a két könyvsorozat vérfarkasát.

5. Ha egy szellem is részt vesz a partin, tuti, hogy haláli lesz! Melyik szellemet hívnád meg?

Hóborcot. Egy jó partihoz elengedhetetlen egy izgága kopogószellem. Feldobná a hangulatot.

6. És te minek/kinek öltöznél? Melyik könyv szereplőjét személyesítenéd meg legszívesebben?

Arra Sailsnak szívesen beöltöznék, persze, a legjobb lenne, ha egy Larten Crepsley is odakeveredne az oldalamra.

+1. Nincs Halloween horror nélkül. Mondj egy könyvet, ami félelmet keltett benned!

Ez Josh Malerman: Madarak a dobozban. Soha nem derül ki, mitől őrülnek meg az emberek és a nem tudás a legőrjítőbb. 




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése