2021. december 1., szerda

Szemezgető #7 – Könyvmolyképző Kiadó – decemberi megjelenések – 1. rész

 

A mostani szemezgető bejegyzésben a Könyvmolyképző Kiadó december első felében megjelenő könyvei közül válogattam. Olvashattok a bejegyzésben többek között mese és ifjúsági kötetről, verseskötetről, fantasyról és pszichothrillerről is.

Atticus: Szeresd szabadon!

Fülszöveg:

A kötet lélekig ható őszinteséggel, ugyanakkor romantikus hevülettel ragadja meg az élet legapróbb és legnagyobb pillanatait: az első pillantást egy ébredő szerelemnél; egy késő esti kocsiút élményét, amikor az ember együtt énekel az autórádióval; a női lélek magával ragadó szertelen boldogságát; egy pohár whisky jóleső örömét. Atticus az élet, illetve a szerelem legfelszabadítóbb magasságait és legszívszorítóbb mélységeit mutatja be – a maguk nyers, átélhető valójában, rövid sorokba sűrítve. Szavai kitörölhetetlen nyomot hagynak bennünk, és felébresztik a kaland utáni vágyat.

 

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

 

Várható megjelenés: 2021.12.01.

 

 

Kerry Anne King: Súgd ezt nekem


 

Fülszöveg:

 

A ​GYERMEKÉT EGYEDÜL NEVELŐ MAISEY ADDINGTON SOHA NEM TUDOTT MEGFELELNI AZ ANYJA ELVÁRÁSAINAK.

 

Nem ment férjhez, és méltatlan munkahelyeken pazarolja el a tehetségét. Egyetlen dologról tudja biztosan, hogy nem hibázta el: nagyon jó kapcsolatot alakított ki Elle-lel, a tizenkét éves lányával. Ám egy váratlan telefonhívás felborítja életük kényes egyensúlyát. Maisey anyja kómában fekszik, idős apjának pedig családon belüli erőszak és gondatlanság vádjával kell szembenéznie.

 

Maisey-nek szívet tépő, életre szóló döntést kell hoznia gyermekkori otthonában. Válaszokat keres, és közben hihetetlen titkokra bukkan, végül pedig beleütközik a lesújtó igazságba: van egy Marley nevű, eltitkolt ikertestvére.

 

Miközben Maisey megszállottan keresi az igazságot a testvérével kapcsolatban, szembesül a legsötétebb emlékekkel, és gyermekelhelyezési vitába keveredik Elle apjával. Vajon elég erős a lánya iránt érzett szeretete? Hogyan törjön ki a bántalmazás és az erőszak ördögi köréből?

 

KÖVESD SORSUKAT!

 

Várható megjelenés: 2021.12.02.

 

 

Wendy Webb: A tó lányai

 

Fülszöveg:

 

EGY ​SZÁZÉVES GYILKOSSÁGHOZ ÁLMOKON KERESZTÜL VEZETNEK A NYOMOK.

 

Házassága zátonyra fut, így Kate Granger hazatér a szülei otthonába, a Felső-tó partjaihoz, hogy összeszedje magát – ám a sekély vízben egy meggyilkolt nő holttestére bukkan. A nő furcsán régies ruhája ráncaiban egy csecsemő rejlik – ugyanolyan kihűlt és békés, akárcsak az anyja. Senki sem tudja azonosítani a nőt. Kivéve Kate-et. Ő ugyanis látta már. Az álmaiban…

Száz évvel korábban egy szerelmi történet tragédiával zárult, ám a rejtély feltáratlan maradt. Eljött az ideje annak, hogy a tó elárulja a titkait. Ahogy sorra bukkannak elő a rejtélyek, Kate egyre mélyebbre szédül egy kísérteties legenda örvényeiben, melyet generációkon át csak suttogva adtak tovább. Most Kate-en a sor, hogy meghallgassa.

 

A halott nő kinyúl a sírjából, Kate pedig felé hajol. Találkozniuk kell, még ha csak álmokban is, hogy helyrehozzák a múlt vétségeit.

 

Lenyűgöző, vérfagyasztó regény az „Északi gótikus regények királynőjének” a tollából.

 

HAGYD, HOGY ELVARÁZSOLJON!

 

Várható megjelenés: 2021.12.08.

 

 

Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király


 

Fülszöveg:

 

A ​zombiapokalipszis utáni élet eléggé bejön a 13 éves Jack Sullivannek: egy irtó menő lomberődben él a legjobb barátaival, hús-vér Mario Karttal száguldozik a városban, van egy csapatnyi szörnyhaverja, rendszeresen harcol zombikkal, és általában véve úgy kezeli az életet, mintha videójáték lenne! De aztán Jack barátai döbbenetes felfedezést tesznek: talán mégsem ők az utolsó srácok a Földön.

 

Ez remek hír mindenkinek… kivéve Jacket. Mert ha más embereket is találnak, a barátai nem maradnak sokáig vele! Jack egyetlen reménye, hogy megőrizze a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha bebizonyítja: itt minden tökéletes, őrülten mókás az élet, és semmi más nem lehetne ennél jobb. Az egyetlen probléma: nehéz meggyőzni a barátait, hogy minden szuper, miközben egy szörnyűséges Rémálom Király üldözi őket, plusz egy ősi gonosz, aki nem nyugszik, ameddig el nem pusztítja a Földet.

 

Affene! Lehet, hogy a szörnyapokalipszis utáni élet bonyolultabb, mint Jack gondolta…

New York Times és USA Today bestsellersorozat, több millió eladott példánnyal!

 

KÜLDETÉS INDUL! Vágj bele az USAF olvasásába,
és szerezz brutál plecsniket!

És tudod, mit? Eljött a te időd!
Tedd kötelezővé a szüleidnek!
Figyeld meg, mit lépnek! ;)

 

Várható megjelenés: 2021.12.08.

 

 

Bodor Attila: Az elképesztő kelkáposzta-főzelék

 

Fülszöveg:

 

Nem szereted a kelbimbót?
Lehet, hogy ő sem szeret téged!

Barnabás óriási pácba kerül, mikor a vasárnapi ebéd megkergül. A kelkáposzta-főzelékből átjáró nyílik egy másik világba, ahonnan különös lények érkeznek. Gonosz terveik vannak a Földdel.

 

Barnabáson a világ szeme! Ő, egy osztálytársa, Norvégia, és egy beszélő karfiol mentőcsapatot alakítanak. Együtt átjutnak a Zöldre, hogy ott megküzdjenek a gonosz kelbimbóval, és visszaszerezzék azt, ami számukra a legfontosabb: a családjukat.

 

Vajon sikerül túljárniuk Őkelsége eszén? Egy biztos: a kelkáposzta-főzelék sosem lesz már ugyanaz. Merülj bele te is a kalandokba, olvass zöldségeket!

 

Egy könyv, ami izgalmassá teszi a főzelékevést.

 

Várható megjelenés: 2021.12.08.

 

 

Brigid Kemmerer: A Heart So Fierce and Broken – Harcos, megtört szív

 

Fülszöveg:

 

Szívdobogtatóan ​gyönyörű mese szeretetről, barátságról és hűségről.

Keresd meg az örököst, nyerd el a trónt!

 

Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.

 

Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!

 

Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?

 

Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is kibontakozik a háború szélére sodródott birodalomban.

Varázsold el magad vele te is!

 

Elit start: 2021.12.10.

Várható megjelenés: 2022.01.28.

 

 

Claire Lombardo: Sosem voltunk boldogabbak

 

Fülszöveg:

 

Miért engedhetjük meg magunknak, hogy megbántsuk azokat, akiket a legjobban szeretünk?

Amikor Marilyn Connolly és David Sorenson egymásba szeretnek a hetvenes években, még mit sem sejtenek arról, mi minden vár rájuk az életben. Négy lányuk születik, akik semmiben sem hasonlítanak, csak abban, hogy 2016-ban mindannyian nehéz élethelyzetbe kerülnek.

 

Amikor felbukkan Jonah Bendt – a fiú, akit az egyik lány tizenöt évvel korábban örökbe adott –, a Sorenson család tagjai kénytelenek számot vetni sűrű, eseménydús múltjukkal: a kamaszkori szorongásról, hűtlenségről, sérelmekről szóló évekkel és a boldogság tiszta pillanataival, amik értelmet adnak az életnek.

 

Azonnali New York Times bestseller, a szakma által is nagyra becsült, az Egyesült Királyság egyik legrangosabb irodalmi díjára, a Women’s Prize for Fictionre is jelölt nagyszabású családregény.

 

Olvasd lassan, hogy minél tovább tartson!

 

Várható megjelenés: 2021.12.06.

 

 

Ecsédi Orsolya: Sárkányugatás


 

Fülszöveg:

 

Sárkányveszély Budapesten!

 

Hogy lehet megtalálni egy elveszett kutyát?

 

Ezt nagyjából mindenki tudja. Fel kell dobni a képét a Facebookra, aztán végigtelefonálni a menhelyeket. De mi van, ha az a kutya egyben sárkány is? Rögtön nem olyan egyszerű a helyzet.

 

Zizu, Anka és Báti is pont ezzel szembesül. Nem elég, hogy Ulriknak nyoma veszett, de az őrzője, Lóri bácsi is megöregedett. És amikor már maga az őrző is őrzésre szorul, valakinek fel kell váltania.

 

De ki lehet az új őrző? Talán már találkoztunk is vele? Vajon megtaláljuk még egyszer? És ha igen, vállalja a szerepét?

 

Báti, Anka és Zizu ismét bejárja Budapest utcáit. Nagyon szorítja őket az idő, a nyomozás tétje most nagyobb, mint eddig bármikor: egy élet forog kockán.

 

Szegődj a nyomukba, ments te is életet, mentsd meg Budapestet!

 

Várható megjelenés: 2021.12.08.

 

 

 

Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

 

Fülszöveg:

 

Miért épp ő? Mi a csapda?

 

Galaxy „Alex” Stern a Yale Egyetem legfurcsább elsőévese. Hippi anyja nevelte fel Los Angelesben, a középiskolát sem fejezte be, drogdíler haverok között és alkalmi munkákból élt, húszévesen pedig egy rejtélyes gyilkossági ügy egyetlen túlélője lett. A kórházi ágyán kínálják fel neki a második esélyt, a felvételt a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért neki? És ki mozgatja a szálakat?

 

Alex hamarosan különleges képessége miatt és a titokzatos jótevői megbízásából a Yale titkos társaságainak okkult tevékenységét felügyeli. A tiltott mágia alkalmazása viszont baljósabb és veszélyesebb, mint ahogy azt akár a legparanoiásabb elme is elképzelheti.

 

FELÉLESZTIK A HOLTAKAT, ÉS NÉHA AZ ÉLŐK A PRÉDÁK…

 

Elit start: 2021.12.09.

Várható megjelenés: 2022.02.18.

 

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése