2021. december 17., péntek

Könyveken túl – Pick Aréna avató és a Pick Szeged-THW Kiel BL meccs

Ahogy a cím is mutatja, ismét egy rendhagyó bejegyzés következik. A Könyveken túl rovatom keretében első ízben írok sporteseményről, habár maga a műfaj nem ismeretlen számomra, mert a régi Livejournalös blogomra írtam szurkolói beszámolókat focimeccsekről, de azok inkább az akkori focirajongásomat tükrözték, minthogy rendes eseményleírások lettek volna.

Anyósom december elején felvetette, hogy lenne-e kedvem elmenni vele a Pick Aréna avatójára, aminek keretében a Pick Szeged csapata a THW Kielt fogadta új otthonában a soron következő BL forduló apropóján. Régen voltam már kézimeccsen, vagy úgy egyáltalán sporteseményen, de eddig mind nagyon jó élményként maradt meg, így örömmel mondtam igent a meghívására.

Ezután következett a jegyvadászat, ami a szó szoros értelmében „Éhezők Viadala” volt a jegyekért, csak ezt mi vásárlás közben nem tudtuk, csak azt láttuk, hogy másodpercenként változott a foglalt és a szabad helyek száma. Végül kettőnknek sikerült két egymás melletti helyet, a férjemnek pedig pár ősz hajszálat szerezni. Mint utólag megtudtuk, nem volt véletlen, mert tizenhét perc alatt elkeltek a jegyek, csoda, hogy a jegyárusító oldal állta a sarat, és nem omlott össze, mint ekkora érdeklődésnél általában. Összegezve az előzményeket: irtó nagy mázlink volt!

Aztán eljött a várva várt december 9-e este, amikor végre elindultunk az avatóünnepséggel egybekötött meccsre. Megvallom, mivel régen voltam már bármilyen meccsen, ekkora eseményen meg egyáltalán nem, így kissé izgultam, milyen lesz. Egészen addig, amíg meg nem láttam az Arénát, mert onnantól kezdve ámultam.

Szerintem nagyon szép és modern, mindennel felszerelték, amire a csapatnak és a szurkolóknak szüksége lehet. Így belegondolva klassz, hogy első ízben  egyike lehettem a lelátókat betöltő nyolcezer főnek. Ez egyszeri és megismételhetetlen élmény, szinte leírhatatlan.

A bejáratnál ellenőrizték a személyi és az oltási igazolványokat, de azon hamar túljutottunk. Pont akkorra sikerült megtalálnunk a szektorunkat (a hazai kapu mögött), mire felcsendült a magyar Himnusz, és megkezdődött az avatóünnepség. Voltak formális részei, egy rövid videó az aréna építéséről, továbbá kitüntették a Pick Szeged volt kiválóságait, akik egyben a csarnok hírességeinek falára is kikerültek. Közben tánc- és zenei betétekkel is megleptek minket, amik közül a legemlékezetesebb a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus által közösen előadott Carmina Burana-részlet volt.

 

Forrás: Szegedma.hu
 Az összhatás szemet és fület gyönyörködtetett, továbbá a csarnok hang- és fénytechnikája is kitűnően vizsgázott.

Forrás: Szegedma.hu

A felvezető műsor után következett az est főattrakciója: a meccs. Előtte azonban a közönséget kellett lelkesíteni, habár erre annyira nem is volt szükség, tekintve, hogy a szemben lévő kapu mögötti lelátón ülő keménymag rendesen megteremtette az alaphangot.

 

Felszerelkeztek dobokkal, dudákkal, sálakkal, zászlókkal, mezekkel és mindennel, ami a Kékekkel kapcsolatos. Nálunk egy legyezővé hajtogatható Pick Szegedes karton volt, amit a bejáratnál osztogattak, de ezzel is nagyon ment a meccsre hangolódás, illetve később a szurkolás. A főszurkolók hangulata ránk is átragadt. Ráadásul mikor a csapatok kijöttek melegíteni, megláttam Mikler Rolandot, aki a kedvenc játékosom a Pick Szegedből és a férfi kézilabda-válogatottból, így néha átmentem rajongó kislányba. Már önmagában azért megérte elmenni a meccsre, hogy élőben láthattam, bár akkor még nem gondoltam, hogy ilyen jó meccset tartogat az este. De még milyen jót!

 

 

A mérkőzés elején ugyan a Kiel az első támadásából vezetést szerzett, de utána végig a Szeged diktálta az iramot. Már az első félidőben is megvillantak a játékosok, többször elcsenték a labdát az ellenféltől, illetve nem egyszer lőttek az üres kapuba, mert a támadásnál a Kiel edzője mindig lehozta a kapust, és helyette beküldött még egy mezőnyjátékost, így nem tudtak reagálni egy-egy hirtelen labdavesztésre. Azonban az is nagyban hozzájárult a sikerhez, hogy Mikler Roland az ellenfél több találatát kivédte.

A második félidő még az elsőnél is jobb játékot hozott. A Kiel becsülettel hajtott, de ez nem volt elég, mert a Kékek átgázoltak rajtuk azon az estén. Összeszedett játékukkal, a helyzetek jó kihasználásával, az összes hétméteres értékesítésével és a védésekkel könnyedén nyerték a meccset. Mindehhez sokat hozzátett a végig frenetikus hangulat. Egyszerűen leírhatatlan érzés volt nézni, hallani a meccset és a szurkolókat. Még sok ilyen estét kívánok a Pick Szegednek. Hajrá, Kékek! Mindig csak előre!

Képek forrása:

- Kettő kivételével saját.

- Nem saját képek: https://szegedma.hu/2021/12/elo-szoveges-tudositas-pick-szeged-thw-kiel

 


 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése