2020. július 15., szerda

Top 5 Wednesday #67 – Kedvenc könyvsorozat-folytatások 1. rész



Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

A héten ismét saját témával jelentkezem. A kedvenc folytatásaimat szedtem össze. Ezeket a könyveket nagyon szeretem, és nem egy esetben felülmúlták nálam az előző részeket, vagy éppen az utánuk következőt. De olyan is akad köztük, ahol nem tudok dönteni a részek között, de valamiért a választott felé húz a szívem. Olyan sok ilyet találtam, mikor az olvasott könyveim közt keresgéltem, hogy végül egy tízes lista lett belőle. Ezen a héten a 10-6. helyezett folytatásokat olvashatjátok.


67. Top 5



10. helyezett: Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Hófehér nemzet


Az Árnyak között (ITT írtam róla) nem indított nálam túl jól, de úgy döntöttem, adok még egy esélyt a Blacksadnek, mert maga a koncepció nagyon bejött, csak az első rész cselekményét éreztem túl kevésnek. A Hófehér nemzet viszont kellemesen meglepett (ITT fejtettem ki róla a véleményemet), mert az elsőnél sokkal összetettebb lett a sztorija, és a megvalósítás is jobban tetszett, mint az előző résznél.


9. helyezett: Gaura Ágnes: Lidércnyomás


A Borbíró Borbála-sorozatnál úgy áll a helyzet, hogy az első (Vámpírok múzsája, ITT írtam róla) és a harmadik (Lidércnyomás) között nem tudok dönteni, mert valamiért mindkettő nagyon tetszett. A sorozatból viszont ez a kedvenc folytatásom, így a listán a helye. Különösen tetszett benne, hogy a szereplők kimozdulnak Magyarországról, újabb titkok derülnek ki róluk, és újabb kalandokban, fordulatokban sincs hiány.


8. helyezett: John Scalzi: Pusztító tűz


Az Egyesülés trilógiából ez lett a kedvencem. A három közül a Pusztító tűz (ITT írtam róla) lett a legösszeszedettebb, és ennek a kötetnek a legjobb a csattanója. Scalzi humora és Kiva is itt brillírozik a legjobban.


7. helyezett: Vivien Holloway: A hóhér kötele


A hóhér kötele (EBBEN a cikkben olvasható a véleményem) egy hatalmas minőségi ugrás az első két részhez képest. A szerző nagyon jól összerakta ezt a történetet, mind hangulatilag, mind cselekményileg. Minden sorát jó volt olvasni.


6. helyezett: Suzanne Collins: A kiválasztott


A kiválasztott a legérzelemdúsabb a három rész közül. Tetszett, hogy a szerző Katniss lelkivilágára és összeomlására koncentrál, és minden rezdülését leírja. A vívódása is ebben a leghangsúlyosabb. Nagyon szeretem ezt a kötetet.


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.







----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése