2020. július 22., szerda

Top 5 Wednesday #68 – Kedvenc könyvsorozat-folytatásaim 2. rész



Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

A héten ismét saját témával jelentkezem. A kedvenc könyvsorozat-folytatásaimat szedtem össze. Ezeket a könyveket nagyon szeretem, és nem egy esetben felülmúlták nálam az előző részeket, vagy éppen az utánuk következőt. De olyan is akad köztük, ahol nem tudok dönteni a részek között, de valamiért a választott felé húz a szívem. Olyan sok ilyet találtam, mikor az olvasott könyveim között keresgéltem, hogy végül egy tízes lista lett belőle. A második részben az 5-1. helyezett kedvencemet fedem fel.


68. Top 5
 
5. helyezett - Darren Shan: A vámpír herceg


A kedvenc részem a Darren Shan regényes története sorozatból. A főszereplő, Darren ebben a kötetben fejlődik a legtöbbet, főleg a képességeit tekintve. A vámpír herceg lezár egy szakaszt a sorozatban, sok fordulat, akció és érzelmes rész van benne, ami miatt nagyon szeretem a kötetet. Lezár egy szálat, és nyit egy másikat. Tökéletes sorozatközepi kötet.


4. helyezett - Robert Jackson Bennett: Csodák városa


Az istenek városa sorozatból az elejétől fogva Sigrud volt a kedvencem, így az ő szemszögéből játszódó kötetet különösen szerettem. A férfi fájdalma és felismerései végigkísérik a kötetet, amitől végig szomorkás a hangulata. Emiatt jobban megérintett a sorozat első két köteténél.

3. helyezett - Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas


Erre a képregényre lehet mondani, hogy a tökéletes új kezdett. Mert egyszerre folytatás, de meg is újítja, kvázi újrakezdi, újraértelmezi Az apokalipszis szvit történetét. És milyen mesterien teszi! Nagyon tetszett, hogy Gerard Way (író) és Gabriel Bá (rajzoló) ennél a kötetnél sokkal jobban egymásra talált, ami különösen jót tett a folytatásnak.

2. helyezett - On Sai: Lucy


A Lucy egyik legjobb folytatás, amit valaha olvastam. Míg a Scarnál kellett jó ötven oldal, hogy behúzzon a könyv, a másodiknál már nem volt erre szükség. Vitt magával az elsöprő lendületével, miközben tovább mélyítette a világát, tovább árnyalta a szereplőit. Az első könyv stílusához képest ez a kötet sokkal pörgősebb és letisztultabb. Nem érződik rajta a Scar enyhe túlírtsága. Sokkal feszesebb, ami nagyon jót tett neki.

1. helyezett - Nicholas Eames: Véres Rózsa


Az abszolút első helyezett könyvsorozat-folytatás nálam. Már az első rész is kedvenc volt, de végül efelé billent a mérleg nyelve. Talán azért, mert egy hangyányit komolyabb volt, mint A Wadon királyai, ugyanakkor a humora is megmaradt, csak nem olyan nagy mennyiségben és töménységben, mint az első rész esetében. Bár ez elsősorban a kötetben szereplő banda összetételéből adódik, meg abból, hogy a tagok más utakat járnak be, más a hátterük. Rögtön a könyv elején feltűnt, hogy egy kiforrottabb regénnyel van dolgom. Egységesebb a történetvezetés, az első kötettel ellentétben az eleje nem lett döcögős, hanem gördülékeny, és nem kell fejezeteket várni arra, hogy beinduljon a cselekmény. A folytatás nem csupán elérte az elődje színvonalát, hanem túl is szárnyalta azt, ami hihetetlen.





----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése