2022. május 16., hétfő

Szemezgető #17 – A Fumax Kiadó májusi-júniusi megjelenései

Szemezgető rovatom keretében ezúttal a Fumax Kiadó májusi-júniusi megjelenéseiből válogattam. A megjelenések közül a legtöbb képregény, de akad köztük fantasy regény és sci-fi kisregény is.

Neil Gaiman: Books of Magic – A mágia könyvei

Fülszöveg: Timothy ​Hunter gyanútlanul éli a kamaszok mindennapos életét, mit sem sejtve arról, hogy belőle válhat korának egyik leghatalmasabb mágusa…

Persze, csak ha ő is ezt szeretné. A döntésben nem marad magára, egy nap felkeresi őt a Ballonkabátos Brigád az élen John Constantine-nal, és felkínálják számára a választás lehetőségét: velük tarthat egy döbbenetes utazásra, ahol bemutatják neki a varázslat jelenét, múltját és a jövőt, a rejtett világokat és a multiverzumot keresztül-kasul átszövő hatalom láthatatlan pókhálóját.

A nagyhatalmú mágusok felnyitják Tim szeme előtt a mágia könyveit, és a fiú annyit olvashat belőlük, amennyit csak bír. Végül pedig meg kell hoznia a döntést, akarja-e a varázslat útját járni. Ahogy közeledik az igazság pillanata, vezetőiben akaratlanul is felmerül a kérdés: ha Tim az ezzel járó veszélyek és a megfizetendő ár ismeretében is igent mond a varázslat világára, vajon mihez kezd majd azzal a gigászi erővel, amit elnyer – és legfőképpen ők mihez kezdenek majd, ha a fiú hatalma teljes birtokában netán a sötétség szolgálatába áll?

A New York Times-bestseller szerző Neil Gaiman úgy kalauzolja el olvasóit a mágia rejtett világába, hogy közben örök érvényű igazságokat tár fel a való életünkkel kapcsolatban.

A kötet a teljes, négyrészes THE BOOKS OF MAGIC minisorozatot tartalmazza.

Megjelenés várható időpontja: 2022. június eleje

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted. Kapható LIMITÁT változatban is!

 

 

Jason Aaron: A méltatlan Thor

 

Fülszöveg: KI KEZÉBEN TARTÁ E PÖRÖLYT, HA ARRA MÉLTÓ, ELNYERÉ THOR EREJÉT

Thor méltatlanná vált arra, hogy felemelje pörölyét, ereje valaki másra szállt. Odin fia kétségbeesett küldetésre indul a kozmosz mélyére, hogy ismét méltóvá válhasson a legendás kalapácsra, útja során pedig a fülébe jut, hogy létezik egy másik, rejtélyes Mjölnir. Ez az elképesztő erejű fegyver nem csak egy halott univerzum ereklyéje, de egyben kulcs is Thor megváltásához – csakhogy a Marvel Univerzum gonosztevői is felfigyeltek rá és meg akarják kaparintani, többek közt a Gyűjtő, sőt, maga Thanos is. Thor legveszedelmesebb ellensége azonban valószínűleg még így is saját maga… Visszanyerheti-e még a becsületét Odin megcsonkított fia? Meg tudja akadályozni, hogy a mennydörgés ereje rossz kezekbe kerüljön?

A kötet az Unworthy Thor öt részes minisorozatot tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. május vége

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Rick Remender: Orgyilkos osztály 8. – Nincs visszaút

 

Fülszöveg: A KÍGYÓ SAJÁT FARKÁBA HARAP

Marcusnak, Mariának és az új elsősöknek először a saját démonaikkal kell szembenézniük, csak utána vehetik fel sikerrel a harcot a Haláltanok Királyi Iskolájának szörnyetegeivel. Saya eközben a saját múltjának kísérteteivel harcol Tokióban. Minden út visszavezet a Királyihoz… Kérdés, hogy lemosható-e valaha az iskola köveit szennyező vér és rothadás.

Rick Remender és Wes Craig gyilkos humorú, a 80-as évek popkultúráját is megidéző kötete egy történet erejéig visszatér a kezdetekhez is, és bepillantást enged Marcus Lopez Arguello az iskolában töltött első napjaiba.

A kötet a Deadly Class sorozat 33-39. számát és a FCBD 2019 Deadly Class Killer Setet tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9, Könyvhét

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Anthony Ryan: A fekete ének

 

Fülszöveg: „Nem ​kell az elismerésed. Csak a halálodat akarom.”

Anthony Ryan nagy sikerű Hollóárnyék-trilógiájában Vaelin Al Sorna minden fantasy olvasó egyik kedvenc hősévé vált. Ebben a kötetben, A farkas üvöltése folytatásában története méltó lezárást kap.

Vaelin Al Sornát egykor a királyság legnagyobb harcosaként ismerték, mielőtt végleg letette volna a fegyvert. Legalábbis reményei szerint. Ugyanis egy jóslat, és az aggasztó hírek a tengerentúlra vezették, hogy megkeresse az asszonyt, akit valaha szeretett. Vaelin ott belebonyolódott Kehlbrand Reyerik, a Sötétkard háborújába, aki istennek képzeli magát, és fanatikusokból olyan sereget gyűjtött maga köré, amely az egész világra fenyegetést jelent. Úgy tűnik, senki sem állhat ellen hódító hadjáratának.

Kivéve talán Vaelint, akinek viszont hadai egy csúfos vereség után szétszóródtak. Ám az egykori várúr közben visszaszerzi a sötét varázslatot, amely páratlan képességgel ruházta fel a csatában. De a vér éneke mintha megváltozott volna: noha ez a háború szinte megnyerhetetlennek tűnik, a Vaelint irányító ének mindennél jobban áhítja ellenségei vérét…

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9, Könyvhét

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Martha Wells: Trójai protokoll / Kilépési stratégia

 

Fülszöveg: „Ki ​hinné, hogy ennyi erkölcsi dilemmával jár együtt, ha valaki szívtelen gyilkológép?”

Mindenki kedvenc embergyűlölő BiztEgysége nem pihen a babérjain. Szinte üldözik a veszélyes helyzetek, pedig ő csak annyira vágyik, hogy hagyják békén, hadd legyen minél messzebb az emberektől és maradjon minél több szabadideje. Azok a sorozatok nem nézik meg magukat, ugyebár…

A Trójai protokollban a SzürKrisz cég elleni per elakadt. A hatóságok csak a sötétben tapogatódznak a túlságosan is hatalmasra nőtt vállalat ügyében, így Öldöklő eldönti: segít a hiányzó bizonyíték megszerzésében még akkor is, ha ezért egy univerzum háta mögötti terraformáló állomásra kell utaznia.

A ciklus negyedik történetében, a Kilépési stratégiában Öldöklő megpróbálja rendezni bonyolult kapcsolatát dr. Menszával, ám a független rendszerhez tartozó Megóvás vezetője úgy tűnik, nem elérhető, sőt, valószínűleg egyáltalán nincs biztonságban… BiztEgységünknek vissza kell merészkednie a Céges Perem veszélyes világába, hogy megmentse az egyetlen embert, akit talán a barátjának nevezhet.

Martha Wells az összes nagy sci-fi díjat elnyerte már fergeteges humorú, egyben a science fiction legnagyobb kérdéseire választ kereső sorozatával. Ez a kötet, amely a harmadik és negyedik részt egyben tartalmazza, fergeteges lezárást nyújt az Öldöklő-naplók ciklusnak.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9, Könyvhét

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Warren Ellis: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény 3.

 

Fülszöveg: Warren ​Ellis: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény 3. keménytáblás képregény
NORMÁL VÁLTOZAT előrendelés

„Eljött az utolsó beszélgetésünk ideje. Nagyon izgi lesz!”

Spider Jerusalem, a legendás és méltán rossz hírű újságíró mindenre képes az igazságért. Sajnos ezúttal vesztésre áll: nem csak egy rejtélyes betegség kínozza, de immár szó szerint mindenkit magára haragított, többek közt az Egyesült Államok vadonatúj elnökét is, aki bosszút esküdött ellene és nem nyugszik, amíg el nem tapossa. Spider rosszéletű segédeivel menekülni kényszerül – azonban nagy hibát követ el az, aki lebecsüli őt. Hiszen, ha igaza van, akkor az igazság végül úgyis napvilágra kerül… Bármi áron.

A harmadik kötettel lezárul a cyberpunk műfaj egyik alapműve, a TRANSMETROPOLITAN, amely nem csupán a képregény-irodalom élvonalába repítette alkotóit, Warren Ellist és Darick Robertsont (The Boys), de sokkolóan ismerős jövőt fest le az olvasóinak, amit a történet mellett lehengerlő képi világa is egyszerre vonzóvá, ijesztővé és feledhetetlenné tesz.

A kötet tartalmazza: TRANSMETROPOLITAN 40-60.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június 9, Könyvhét

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted. Kapható LIMITÁT változatban is!

 

 


 

 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése