2022. május 16., hétfő

Borítóleleplezés #57 – Lione Stanislav: Csillagom

 

A szerző felkérésére ma egy különleges borítóleleplezéssel jelentkezem. Hamarosan megjelenik a Vision Spring Kiadónál Lione Stanislav első regénye, a Csillagom.

Íme, az új regény borítója!

A borító

 

A fülszöveg

 

Egy titokzatos térkép

Egy félig megírt könyv

És egy halaszthatatlan utazás

A kiégett Anna leghőbb vágya egy nyugodt munkahely, amit látszólag meg is talál Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus asszisztenseként. Mígnem az első közös utazásuk végén egy idegen világban tér magához. Kettejük küldetése, hogy bejárják Ismert Világunk lenyűgöző tájait, és közben a kontinens közelmúltjának mélyére ássanak. Annának kezdetben fogalma sincs, neki mi köze egy másik világ konfliktusaihoz, és kicsoda Salim valójában. Hogyan birkózik meg az igazsággal és a rá kiszabott súlyos teherrel? Mivel jár, ha az ember beleszeret a mesterébe? És milyen igazságot tanítanak a csillagok?

A Csillagom nem csak egy romantikus fantasy, de lélektani és spirituális utazás is egyben. Könnyed, olykor humoros, mégis megrázó mese szerelemről, összetartásról és felelősségvállalásról. Nyisd ki a könyvet, és lépj át a kapun, hiszen ahogy Anna is említi:

„A könyv maga a kapu a világok között.”

Rendelési lehetőség és Molyos adatlap hamarosan!

 

A szerzőről 

Szakmámat tekintve web-programozó vagyok, de kicsi korom óta hódolok a művészeteknek. A színház, a zene és a rajz állandó kísérői az életemnek, ahogy a könyvek és az írás is. Jelenlegi blogomat Megvalósítás alatt címmel 2013 óta vezetem, pár éve viszont összeszedtem a bátorságomat, hogy papírra vessem az eddig csak elképzelt történeteimet. Írásaimban rendszerint visszatérő elem valamiféle lélektani téma, trauma megélése, illetve a válaszok és a boldogság keresése. Megrögzött és szentimentalista eszképistaként talán nem csoda, hogy az első megjelenő regényem rögtön egy romantikus portal fantasy. :) 

Érdekesség: A kiadót a barátnőm művészeti alapítványán keresztül hoztuk létre, fantázianeve Vision Spring, ez a név talán eléggé jellemez minket, szentendrei álmodozó művészeket :) a logóját én rajzoltam, és a kiadó keresztanyja is én vagyok. 

 

A kiadó logója
Illetve a borítót szintén én rajzoltam.

Szerző weboldala: https://lionestanislav.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/LioneStanislav
Instagram: https://www.instagram.com/visionspring.lione/

 

Idézetek:

„– Nos, az írtvarázs, amely a kaput működteti, eléggé hasonlít a számítógépes programozásra.

– Ne már! Komolyan? – nevettem fel elképedve. – Azt mondod, a programozás valójában varázslás?

– Végül is, a varázslat, mondhatni, a valóság programozása.”

 

„– Félelmetes belegondolni is…

– Miért?

– Mert szembesít minket azzal, milyen aprók is vagyunk valójában, és a problémáink csak nevetséges bohóckodásnak tűnnek a világegyetem méretéhez képest!

– Így igaz – mondta Salim áhítattal. – A csillagok képesek eszünkbe juttatni, mik vagyunk valójában, és hol a helyünk a világban. Hogy mi az, ami minket alkot és megsemmisít. Hogy az életünk mindössze csak egy apró pillanat az univerzum mérhetetlen korához képest.

– Tudod mit, Salim? Ez valójában nem is félelmetes, hanem inkább felszabadító!2

 

„Behunytam a szemem, és megpróbáltam felidézni a történteket. Kifejezetten a jelenést kerestem az emlékeimben. Úgy éreztem, ezzel mindenképp kezdenem kell valamit. Igyekeztem kiüríteni az elmémből az érzelmeket, hogy elfogulatlanul összpontosíthassak a tényekre.

Léptem. Kapaszkodtam. Léptem. Megragadott. Megcsúsztam. Zuhanni kezdtem. És amikor bevertem a fejem, megjelent Salim.

– Gyakorolj! – szólt, és köddé vált.

Elmosolyodtam.

Igen, ez tényleg ő, még a halálba is úgy küld, hogy gyakoroljak!”

 

 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése