2022. május 13., péntek

Szemezgető #16 – A GABO Kiadó májusi-júniusi újdonságai


Szemezgető rovatom keretében ezúttal az GABO Kiadó májusi-júniusi megjelenéseiből válogattam. A könyvek között találhattok novelláskötetet, fantasyt regényt és képregényt is.

Moskát Anita: A hazugság tézisei

Fülszöveg: Mi történik, ha belenézel a fekete monitorba? Hogyan őrzik meg a hátországban maradó családtagjaikat a háborúba vonuló katonák? Milyen, ha a halott apa tudata az okosház rendszerébe költözik? Hazugságokból felépülő életek és világok jelennek meg ebben a novelláskötetben: fizikai törvényeket szerződésekkel manipuláló jogászok, fénylő istengyereket váró leányanyák, áldozatot követelő tavak és hazugságokból városokat emelő építészek. Moskát Anita olyan, mint a kötet kisregényének szerződéskötője: pontosan ismeri a valóságot, hogy aztán a paraméterek átírásával új valóságokat hozzon létre. Első regénye 2014-ben jelent meg, és az eltelt évek alatt a magyar fantasztikus irodalom egyik legeredetibb és legizgalmasabb írójává vált. A Horgonyhely, majd a Zsoldos Péter-díjat nyert Irha és bőr c. regényei mellett számos novellája jelent meg antológiákban, zsáner- és szépirodalmi magazinokban. A hazugság tézisei ezek legjobbjaiból és új írásokból válogat.

Megjelenés várható időpontja: 2022.06.09.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Zakály Viktória: Esküvő elvitelre

               

Fülszöveg: A tökéletes esküvő receptje: néhány kanál szerelem, egy kis kalamajka és egy csipetnyi
nevetés. Mi sül ki ebből?

Zita, az esküvője előtt álló mérnöklány gyanút fog, hogy a vőlegénye egy másik nővel utazott Prágába. Visszatér hát a szülővárosába és az ott lakók életébe is, hogy gyerekkori barátja, Bese segítségével útra keljen egy büfékocsival és végre ne az eszét, hanem a szívét kövesse. Zita nemcsak Prágába utazik Besével, de a múltba is. A nyomozás közben kamaszkori hibájukon is próbálnak túllépni, ám egy későn kézbesített levél mindent elront. A szédületes kalandokban távolból a segítségére vannak a városrész kotnyeles nyugdíjasai is, akik úgy gondolják, jobban tudják, mi tenné boldoggá Zitát. És persze Besének is van egy terve…

Vajon ki tud-e békülni Zita a múltjával, hogy építse a jövőjét? Megtalálja-e az új helyét egy régi világban? És tud-e válaszolni a mindent eldöntő kérdésre: IGEN! NEM?

Megjelenés várható időpontja: 2022. 06.09.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Andrzej Sapkowski: Lux perpetua

Fülszöveg: Reynevant, a medikust ellensége, a boroszlói püspök elítéli bűnei és boszorkányság miatt. A baj, úgy tűnik, mindig a nyomában jár: valaki vagy meg akarja ölni, vagy visszautasíthatatlan ajánlattal keresi meg, szíve hölgyét, Nicolette-et pedig elrabolják. Útja Sziléziába és Bohémiába vezet, ahol véres vallási háború dúl, az őt üldöző sötét erők pedig már nem rejtegetik ördögi természetüket…

Megjelenés várható időpontja: 2022. május

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

 

 

 

 

 

Naomi Novik: Az utolsó tanítvány

 

Fülszöveg: A Solomanciában El, Orion és a többi diák a végzős évbe kezd bele, amelynek végén baljós
árnyként lebeg a záróvizsga réme. Ezt a halálos hagyományt csak kevés diák éli túl, ám El eltökélten hisz benne, hogy az ő csapata sikerrel jár. Ahogy azonban az iskola egyre vérszomjasabbá válik, úgy fogy a remény, és El kénytelen felismerni: néha csak úgy lehet megnyerni a játékot, ha az ember felrúgja a játékasztalt…
A végzet iskolájának sziporkázó folytatásában Naomi Novik hősnője, a sötét varázslónő, aki nem akarja használni félelmetes hatalmát, még többet felfed az iskola – és az azon kívüli mágikus világ – titkaiból.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

 

Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters: Cserkeszterek 2. – Barátság a maximumon

 

Fülszöveg: Jo, April, Mal, Molly és Ripley nem átlagos táborozók, és Miss Quinzella Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet tábora belevaló hölgyféléknek nem egy átlagos nyári tábor. A folyami szörnyekkel, mágiával és a barátságkarkötők művészetével teli nyár még csak most veszi kezdetét. Csatlakozz a Cserkeszterekhez, akik dínókkal és egy mítoszokba illő testvérviszállyal birkóznak meg.

A New York Times bestsellerlistára felkerült és Eisner-díjas képregénysorozatot a csodálatos sztárképregényes, Noelle Stevenson (Nimona, Kalandra fel™) és a zseniális újonc, Grace Ellis írta, rajzolója pedig a rendkívül tehetséges Brooklyn Allen (A Home for Mr. Easter).

A Cserkeszterek 2015-ben Eisner-díjat nyert legjobb új sorozat és legjobb tiniképregény kategóriákban.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. június

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Lőrinczy Judit: Az utolsó tanú

 

Fülszöveg: 2052. Alföld – A szép új jövő helyett fallal körülvett városok és magára hagyott, újkori
betyárokat bújtató vidék, ahol a porviharok és az aszály mellett a feléledő mítoszok jelentik a legnagyobb veszélyt.

 

Amikor a Tisza kiszáradt medrében a szolnoki rendőrök egy szegedi professzor és egy nyíllal átlőtt betyár holttestére bukkannak egy kifosztott, ősrégi sír mellett, a múlt és a jövő összetalálkozik. Miközben a szolnokiakat Szegedre vezetik a nyomok, ahol talán még a kollégáikban sem bízhatnak meg, a pusztában egy bűnöző és bandája a sírból eltűnt arany után ered. Azonban sem a gyilkosságok, sem a kincs nem olyan fontos, mint az az erő, amely elszabadult, és amelyet néhány különleges, a jövőt látó ember próbál kétségbeesetten feltartóztatni.

 

Lőrinczy Judit az Ingókövek és Az elveszett Gondvána után harmadik regényében több témát és zsánert – fantasyt, krimit és easternt – sző össze egy utánozhatatlanul egyedi és nagyszabású vízióvá.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022. (valószínűleg könyvhét, még nincsen dátum)

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 


 

 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése