2021. szeptember 30., csütörtök

Szemezgető #4 – Könyvmolyképző Kiadó október

Szemezgető rovatom keretében ezúttal a Könyvmolyképző Kiadó októberi megjelenéseiből válogattam. A könyvek között találhattok romantikus könyvet, újra kiadott gyerekkönyvet, újra kiadott klasszikust, thriller, fantasy és young adult könyvet is.

Barbara O'Neal: Amikor még hittünk a sellőkben

Fülszöveg: A ​testvére tizenöt éve halott… ám egy nap feltűnik a tévéhíradóban.

Josie Bianci évekkel korábban, egy vonaton elkövetett terrortámadás következtében életét vesztette. Örökre elment. Legalábbis a testvére, Kit, a Santa Cruz-i traumatológus ebben a hitben él.

Ám néhány szívfacsaró pillanat elég, hogy a feje tetejére állítsa Kit világát. Egy aucklandi szórakozóhely tűzesetéről beszámoló riportban felbukkan egy nő a füstben, a romok között botorkálva. Hihetetlenül – és összetéveszthetetlenül – hasonlít Josie-ra. Kitet elárasztják az érzelmei, úrrá lesz rajta a gyász, a veszteség és a harag, de ezeket most talán feloldhatja, ha megtalálja a hamis életet élő testvérét. Új-Zélandra érkezve Kit egyben a múltjába is utazást tesz: felidézi a régi napokat Josie-val a parton és azt a kallódó tinédzser fiút, aki a családjuk része lett. És a traumát, amely egész életükben kísértette a testvéreket.

A két nővér csak úgy találhat ismét egymásra, ha felfedik a régen eltemetett titkokat, és szembenéznek a keserű igazsággal, amely túl sokáig tartotta őket távol egymástól. Ám ahhoz, hogy újra felépítsék a kapcsolatukat, talán mindent el kell veszíteniük.

Éld át megható történetüket!

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 5.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Lemony Snicket: A balszerencse áradás 1-2.

A baljós kezdet fülszövege: „A ​házatok… fájdalom… porig égett.”


Kedves Olvasó !

Hallottál már a Baudelaire gyerekekről? A kedves, szép, okos testvérek – Violet, a feltaláló, Klaus, a könyvmoly és a kis Sunny – kalandjairól olvashatsz ebben a könyvben, amelyet hamarosan további regények követnek majd.

Sajnos az emberek életében olykor szomorú dolgok is megesnek. Történetünk főhőseinek sorsát is alapjaiban változtatja meg egy tragikus esemény. Vajon képesek-e megbirkózni a számukra túl nehéznek látszó feladatokkal? Megmenekülnek-e szorongatott, olykor kilátástalannak tűnő, néha riasztó és félelmetes helyzetükből?

Az izgalmas, fordulatos, veszélyekben bővelkedő történet során – amely nem nélkülözi az abszurd, Lewis Caroll-féle humort sem – személyes ismerősünk lesz a kedélyes Poe bácsi, a kedves Strauss bíró és a félelmetes, gonosz Olaf gróf, aki a gyerekek vagyonára pályázik. De mindvégig szorítunk a Baudelaire gyerekeknek, akikre további megpróbáltatások várnak, s akiket minden bizonnyal Te is szívedbe zársz.

A hüllők terme fülszövege: A gyerekek tényleg nem féltek Olaf gróftól?

Ha azért vetted kézbe ezt a könyvet, hogy egy egyszerű és vidám történetet olvass, akkor fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy ez egy könyv. Még a gyerekek is tudják, hogy a könyvek sokkal nyomasztóbbak, mint a filmek. Ha felhőtlen szórakozásra vágysz, jobban teszed, ha megnézel egy jóképű gróf főszereplésével készített mozifilmet. Például azt, amelyikben én játszom a főszerepet: a film egy halálos mérgű kígyóról, három szánalomra méltó árváról, egy belevaló grófról és egy megígért perui útról szól. Való igaz, hogy mindez a könyvben is előkerül, de olyan hosszadalmas körítéssel tálalva, hogy halálra unnád magad. Fogadd meg a tanácsom: most azonnal tedd le ezt a kötetet, és irány az első mozi, ahol megnézheted világrengető alakításom A balszerencse áradása című filmben. Természetesen szívesen adok autogramot:

Olaf gróf

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 26. (Mindkét könyv.)

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT és ITT megrendelheted.

 

Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év


Fülszöveg: A ​fekete szárnyak rendellenesek, eladni a lelkét a démonoknak hiba volt, de tényleg lehetetlen belezúgni egy seggfejbe?

 

Amikor az angyalok alászálltak, hogy birokra keljenek a Földet pusztító démonokkal, összekeveredett erejük megfertőzte az emberiséget. Angyali vagy démoni erő várt mindenkire. Miután a Feltárási ceremónián Brielle-nek szárnyai nőnek, biztosra veszi, hogy angyali erővel bíró égi vált belőle. Egészen addig, míg meg nem látja, hogy a szárnyai feketék.

 

Fiatalon eladta a lelkét, hogy megmentse édesapja életét, és ezzel az Alantasok Akadémiájához láncolta magát. Egészen addig, míg egy égi harcba nem száll érte, hogy felvételt nyerjen a Bukottakhoz, Angyalváros elit akadémiájára. Égi tanítómesteréhez, az elképesztően jóképű Lincoln Greyhez azonnal vonzódni kezd. Először úgy tűnik, csupa móka lesz az iskola, mígnem Brielle és Lincoln már az első napon egymás torkának esnek.

Annak bebizonyítására, hogy semmi keresnivalója a Bukottak Akadémiáján, egy abrus démon az egész iskola előtt feltárja, hogy ismeri Brielle titkát. Így minden másnál fontosabbá válik, hogy Lincoln Brielle épségéért harcoljon. Azonban Lincoln legnagyobb meglepetésére a védelménél sokkal bonyolultabb feladat vár rá: nem beleszeretni a lányba…

 

Légy részese a történetüknek!

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 5.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Sara Raasch: These Rebel Waves – Lázadó hullámok

 

Fülszöveg: Egy ​lázadó. Egy kalóz. Egy herceg.

Harcba kell szállniuk az országukért, a családjukért, saját magukért – különben olyan háborúval néznek szembe, ami elpusztíthatja a világot.

 

Adeluna katona.

 

Öt évvel ezelőtt segített felszabadítani Szent Loray mágiával teli szigetét Argrid országának zsarnoki uralma alól. Csakhogy nem volt könnyű visszailleszkednie a háború után. Amikor egy argridi küldött eltűnik Szent Loray új tanácsának béketárgyalásai során, az ország véres igazságszolgáltatást követel. Lu úgy sejti, veszedelmes erők munkálkodnak a háttérben.

 

Devereux kalóz.

 

A Szent Lorayen portyázó folyami kalózok egyikeként abból él, hogy a sziget mágikus növényeit árulja a feketepiacon. Miközben Argrid a kalózokat gyanúsítja küldöttük elrablásával, Vex célponttá válik. Gyakorlott hajósként beleegyezik, hogy segít Lunak előkeríteni az eltűnt argridit. De amire rábukkannak, sokkal veszedelmesebb lehet bármilyen háborúnál.

 

Benat eretnek.

 

Ben, Argrid koronahercege titokban Szent Loray tiltott mágiájának megszállottja. Amikor apja, a király megbízza őt a meghökkentő feladattal, hogy oszlassa el Argrid mágia iránti félelmét, Ben kénytelen feltenni magának a kérdést, vajon megváltoztathatja-e egy herceg egy egész ország hitét, vagy valójában a saját máglyáját építi.

 

Lu, Vex és Ben vajon meddig hajlandó elmenni a béke érdekében?

Az is kiderül, hogy miféle fából faragták őket…

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 12.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről

 

Fülszöveg: Dolly ​mindent kipróbált már, ami a felnőtté válás buktatóit és örömeit illeti.

 

Dolly Alderton újságíró, a Sunday Times korábbi rovatvezetője. Memoárjában élénken idézi meg, milyen szerelembe esni, munkát keresni, berúgni, elviselni, ha elhagyják, felismerni, hogy Ivan a sarki boltból talán az egyetlen megbízható férfi az életében, és hogy soha senki a nyomába sem érhet a legjobb barátnőinek. Története rossz randikról szól, és jó barátokról és – mindenekfelett – arról a felismerésről, hogy elég vagy.

 

Szívvel és humorral teli, sziporkázóan szellemes és bölcs kötetében személyes történeteket sző egybe szatirikus megfigyelésekkel, listákat, recepteket és egyéb rövid karcokat, amelyek ismerősen hatnak bármilyen korosztályba tartozó nőknek. Legszívesebben felemelnéd a telefont, hogy beszámolj róla a barátnőidnek.

 

Olyan, mint a Bridget Jones naplója, de ez valóságos: a korai felnőttkor küzdelmeiről szól, és a vele járó rémítő és reményteljes bizonytalanságról.

 

Végtelenül mulatságos, ugyanakkor helyenként szívszorító, kirobbanóan sikeres memoár a felnőtté válásról; arról, ahogyan egyre érettebb lesz az ember, és megtanulja irányítani az életét a barátságok, munka, a veszteségek és szerelem buktatói között.

 

Ismerd meg titkait!

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 5.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Val Emmich – Steven Levenson – Benj Pasek – Justin Paul: Kedves Evan Hansen

 

Fülszöveg: Egyedülálló ​történet a fergeteges sikerű Broadway-musical, a Dear Evan Hansen alkotóitól.

 

Kedves Evan Hansen! A mai nap csodálatos lesz, mert… Egy levél, amit soha senkinek nem lett volna szabad elolvasnia… Ez a levél egy, a fiukat gyászoló család közelébe sodorja a végzős Evan Hansent, esélyt adva arra, amire mindig is vágyott: tartozni valahová. Csupán meg kell tartania magának egy hazugságot: hogy a híresen balhés Connor Murphy titkon a legjobb barátja volt.

 

Evant hirtelen már nem kezelik láthatatlanként. Connor szülei, akik befogadták őt gyönyörű otthonukba a város túlsó végén, a saját fiukként szeretik, és kétségbeesetten próbálnak minél többet megtudni tőle a rejtélyes Connorról. Evan egyre inkább a család életének részévé válik. A fiú tudja, hogy nincs rendjén, amit tesz, de ha közben másoknak segít vele, annyira rossz sem lehet…

 

Többé már nem függve a bénító szorongástól, az új Evannek célja van. Önbizalommal tele, népszerű srácként minden napja csodálatos. Egészen addig, amíg már fenyegető veszélyt jelent a lelepleződés, és Evan szembekerül a legnagyobb akadállyal: saját magával.

 

Egy egyszerű hazugság bonyolult igazságokhoz vezet ebben a nagyszívű drámában, gyászról, hitelességről és a hovatartozás nehézségeiről.

 

Egyszerre mesél egy megkapó történetet és vesz rá, hogy átérezd az értékeidet.

Hagyd, hogy elrabolja a szíved!

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 19.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt

 

Fülszöveg: Kultikus, ​díjnyertes regény hivatástudatról, züllésről, szerelemről, pénzről, csalódásról és
reményről.

 

Dr. Andrew Manson, egy fiatal és idealista skót orvos az orvosi hivatás kihívásai között vívódik a két világháború közötti Walesben és Angliában. Friss diplomával a zsebében érkezik Skóciából a walesi bányavidékre. Hamar ráébred, hogy elméleti képzettsége veszélyesebb, mint ha teljesen tudatlan volna, ezért igyekszik minél több tapasztalatot szerezni és a gyakorlatból tanulni, hogy igazán jó és hasznos orvos váljék belőle. Segítségére van ebben áldozatos felesége és egy hányatott sorsú kollégája is.

 

Hét esztendővel később Londonban találjuk – ahol megszédíti az anyagi gyarapodás lehetősége. Türelmesen hallgatja a gazdag hipochondereket, és észre sem veszi, hogy a valódi betegek számára már nincs ideje.

 

A jómód felé vezető erkölcsi züllés útján egy tragédia állítja meg. De idejében-e?

 

Minden idők egyik legsikeresebb bestsellerét veheti kezébe az olvasó. A szerző orvosként szerzett tapasztalataiból merítő történet bátran szembeszállt a hagyományos orvosi etikával, és az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) megalakulásának egyik inspirálójaként jegyzik.

 

A Réztábla a kapu alatt világszerte számos sikeres film-, rádió- és televíziós produkció alapjául szolgált. 1983-ban Oscar-díjra jelölt film készült belőle.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 5.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Jamie Littler: Menekülés Aurórából

 

Fülszöveg: Miután Ash sikeresen megmenekül az ármányos dalszövő, Szilánk karmai közül, útnak indul az Auróra nevű útkereső erődbe, hogy végre rábukkanjon azokra a nyomokra, melyek közelebb juttathatják elveszett szüleihez.

Ash dalszövő ereje azonban bajba sodorja őket, ezért a Zúzmaraszív legénysége kénytelen menekülőre fogni. Amikor pedig a szánjuk a nyílt jégmezőn ragad egy ádáz lidérctámadást követően, Ash a barátaival együtt veszélyes utazásra indul, hogy menedéket keressen. Útjuk azonban egy, még az eddigieknél is hihetetlenebb titokhoz vezet…

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 19.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

 

 

Maggie Stiefvater: Call Down the Hawk – A sólyom nyomában

 

Fülszöveg: „A ​mágikus ellentéte nem az átlagos. A mágikus ellentéte az emberi.”

 

Az álmodók köztünk járnak… ahogy azok is, akiket megálmodnak. Az álmodók átka, hogy nem tudják abbahagyni az álmodást – legfeljebb megtanulhatják irányítani. Azok, akiket megálmodtak, nem élhetik a saját életüket, és ha az álmodójuk meghal, ők elalszanak örökre.

 

És vannak azok, akik üldözik az álmodókat. Hogy kihasználják és csapdába ejtsék őket. Hogy megöljék őket, mielőtt az álmaik kipusztíthatnák az emberiséget.

 

Ronan Lynch álmodó. Képes áthozni az álmaiból különböző ritkaságokat, de akár katasztrófákat is a hétköznapi valóságba. Jordan Hennessy tolvaj. Minél közelebb kerül ahhoz, amit meg akar szerezni, annál szorosabban kötődik hozzá.

 

Carmen Farooq-Lane vadász. A testvére álmodó volt – és gyilkos. Látta, mit képes tenni egy emberrel az álmodás. Ahogy azt is, milyen károkat tudnak okozni az álmodók. Bár az mind semmi a közelgő pusztuláshoz képest…

 

A világszerte rajongva szeretett Hollófiúk-sorozat szereplőinek új története – egy fantasy-thriller, ami a felnőtteket ugyanúgy magával ragadja, mint a tizenéveseket.

 

Hagyd, hogy elbűvöljön!

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 26.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Lisa Gray: Fogy a levegő

 

Fülszöveg: „Ez ​az első gyilkosságom, de már tudom, hogy nem az utolsó.”

Jessica Shaw magánnyomozó megszokta már, hogy névtelen füleseket kap, de miután kézhez kapja egy huszonöt évvel ezelőtt Los Angelesből eltűnt hároméves gyermek fényképét, elképedve ismeri fel magát a kislányban.

A válaszokra szomjazó nő elindul L. A. sötét rejtekei felé. Amikor megtudja, hogy biológiai anyját megölték azon az éjszakán, amikor őt elrabolták, Jessica elhatározza, hogy megoldja az elfeledett rendőrségi ügyet. Eközben a Los Angeles-i rendőrség veterán nyomozója, Jason Pryce éppen egy borzalmas nyomozás közepén jár, amit egy utcalányként dolgozó egyetemi hallgató ügyében folytat. Egy véletlen találkozás folytán útjaik keresztezik egymást, de Jessica hamar rájön, hogy Pryce rejteget valamit anyja haláláról és apja tarka múltjáról.

Ahhoz, hogy Jessica megoldja anyja meggyilkolásának és saját eltűnésének ügyét, le kell ásnia a múltba, hogy meglelje az eltemetett titkokat. Azonban ahogy egyre közelebb araszol az igazsághoz, egyre fogy körülötte az oxigén, és egyre nehezebben kap levegőt.

Izgalmas, pörgős, akciódús krimi.

Kapcsolódj ki vele!

Megjelenés várható időpontja: 2021. október 19.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése