2020. június 3., szerda

Top 5 Wednesday #65 – Könyvek, amiket kényelmetlen olvasni



Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

A heti téma a kényelmes olvasás. Olyan könyvek, amiket bármikor el tudnál olvasni, mert biztonságot nyújtanak számodra. Egy kicsit megcsavartam ezt a témát, és pont az ellentettjéről írok, azaz olyan könyvekről, amiket kényelmetlen olvasni a terjedelmük, formátumuk vagy anyaguk miatt.




2017-ben az esküvőm előtt kezdtem el olvasni, a fotózáson meg is lett örökítve.


Úgy a 90-dik oldalig jutottam, és a félbehagyásának oka nem az volt, hogy nem tetszett, hanem a könyv állaga. Nagyon nyiklett-nyaklott olvasás közben, emellett nehéz is, és nem bírtam sokáig tartani, ezért egy idő után nem olvastam tovább, pedig azóta is nagyon kíváncsi vagyok rá. Még nem mondtam le róla, de még rá kell vennem magam, hogy újrakezdjem.




Ennél a könyvnél a borítóval volt gondom. Kölcsönkönyvként olvastam, és minél tovább fogtam a kezembe, a borítót védő nejlonréteg felpenderedett, amit később más Delta Visionös könyvnél is tapasztaltam. Nagyon kellemetlen.




Keménytáblás és nagy. Ez a két jelző kimerítette a probléma fogalmát, mert szép és igényes kiadásról van szó, de nehéz, mint a dög. Az is lassította nálam az olvasást, hogy a túl nagy lapok miatt nehezen belátható egyszerre a teljes oldal, emiatt bajos kényelmes olvasási pozíciót találni.




Páromtól kaptam 2018-ban a születésnapomra. Nagyon szép keménytáblás kiadvány részletes információkkal az együttesről. Viszont a nagy, albumszerű formátum miatt csak asztalnál ülve lehet olvasni. Ez viszont hosszú távon fárasztó volt.




A jelenlegi könyvszörnyem, már, ami a méretét illeti, mert a belbecs nagyon érdekes és jól megírt. Viszont a Futu.re-hez hasonlóan ez is túl nagy, ráadásul nehéz is, ami nehezíti az olvasását, emellett kényelmetlen tartani. Bár a nehézségek ellenére végig fogom küzdeni magam rajta, mert régen érdekelt már ennyire könyv, de finoman szólva is csigatempóban haladok.


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése