2018. június 8., péntek

Top 5 Wednesday #36 - Kedvenc világfelépítés


Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


Ebben a hónapban csatlakozok a Réta által kitalált témákhoz, így ezen a héten a kedvenc világfelépítéseimet hozom el nektek az Építők napja (június 3.) tiszteletére.Heti Top 5 


1. Raana Raas: Csodaidők sorozat világa
A Csodaidők világa egy összetett világ, mely a jövőbe kalauzol el bennünket. Mind a társadalmi berendezkedése, mind a politikai viszonyai nagyon színesek. Érdekes ez az új, de mégis olyan nagyon ismerős világ.

2. J. K. Rowling: Harry Potter sorozat
Ebből a listából a Harry Potter kihagyhatatlan. A varázs világ, amit az írónő alkotott nagyon részletes, és minden hibájával együtt szerethető. Nem véletlen, hogy olvasók ezrei szeretnének ebben a világban élni.


3. J. R.R. Tolkien: A gyűrűk ura
Az egyik legösszetettebb fantasy világ, amit valaha olvastam. Minden megvan benne, amit fantasyben szeretek. Faji sokszínűség, mágia, harcok, érzelmek, árulás, barátság.
4. Darren Shan: Darren Shan regényes története
A 12 kötetben fokozatosan építkezik a világ, így még az utolsó kötetre is jutnak fordulatok. Ezáltal végig izgalmas. Talán csak a 10. kötet ül le néhol egy kicsit, de egy ilyen hosszú sorozatnál érzésem szerint ez még bőven megbocsátható. A történet vége pedig a legszebb befejezés, amit valaha olvastam.


5. Robert Jackson Bennett: Istenek városa trilógia
A Darren Shan befejezése után ennek a történetnek a vége a második kedvencem. Méltó lezárása egy olyan karakternek, akit végig a történet során folyamatosan épít. Vele együtt építi a világát is, ami szintén folyamatosan fejlődik és változik, ebben van az Istenek városa igazi ereje is.

A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.
----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése