2017. december 31., vasárnap

Év végi összesítés 2017

Életem első évértékelős bejegyzése lesz ez a mostani. Eddig valahogyan mindig kimaradt, vagyis, hogy pontosítsak, lusta voltam egy ilyet összeszedni, de most ebben is megtört a jég.

Hogy miért?

Elég sok minden történt velem ebben az évben, hogy érdemes legyen róla írni, másrészt ez pár év múlva jó emlékeztető lesz számomra.

Röviden, hogy miről is lesz szó a bejegyzésben: egy kis személyes, egy kis könyves, egy kis blogos, egy kis írással kapcsolatos. Szóval egy csipetnyi mindenből, ami 2017-ben történt velem, és említést érdemel. Másrészt egy kis blogösszesítő is benne lesz: értékelések, book tagek, projektek, meg jövőbeni tervek, bár a tervezés az nem az erősségem, így ez csak érintőlegesen fogom említeni.




Egy kis személyes...

Rögtön az évet lakásvásárlással kezdtük, ami rögtön januárban indult. Azóta is sírnak az esőerdők amennyi papírt be kellett nyújtani és meg szerezni hozzá, de végül február végére elintéződött minden és azóta megvan a saját lakás. Bár ez nagy változást nem hozott, mert ezt béreltük már egy
ideje, így nem kellett költözni, ami különösen jó volt benne.

Aztán sajnos az öröm közepette beütött egy kis bánat nagymamám hirtelen halálával február elején. El sem tudom képzelni, mi lesz itt február 8-án, akkor lesz egy éve... Irtózatosan fáj, de talán ahogy telik az idő tompulni fog ez az érzés.

De az élet nem állt meg, hanem ment tovább, méghozzá gőzerővel folytattuk az esküvőnk szervezésével, noha hál istennek a lagzi helyszínt már 2016 decemberében lefoglaltuk, bár a többi előkészület se volt piskóta. Mire minden kiegészítő, meghívó, ruha, stb. elkészült beletelt jó pár hónapba, még az esküvő előtti utolsó hétre is  jutott beszerezni való. Végül a szeptember 23-ai nagy nap kitűnően sikerült. Most is mosolygok, ha visszagondolok rá.

Az utolsó negyedévben nagy részt az év addigi részét pihentük ki, bár még most is lenne mit.


Egy kis írás...

Nagymamám halála kb. romba döntötte szinte az összes írós tervemet, mert utána kb. egy hónapig, szinte egy sort se tudtam írni, még gondolati szinten se, annyira taccsra vágott. Aztán március közepén sikerült valamit összehoznom az Arany 200 pályázatra, de nem volt az igazi (talán valamikor megmutatom). Nyáron már jobb volt a helyzet és a Macskás pályázatra írt novellám jobban sikerült, illetve születtek regénytervek is. Bár ez az év leginkább az olvasás éve volt számomra, bár valamilyen szinten az is segíti az írást, így végül is összejött a kellemest a hasznossal. Így ebben az évben zömmel a régebbi írásaim kerültek át erre a blogra. Év vége felé meg jöttek az ötletek, egy némelyhez vázlat is készülőben van, így a jövő év jobban az írás éve is lesz számomra. Legalábbis remélem a legjobbakat.


Egy kis könyves...

Áprilisban részt vettem életem első Könyvfesztiválján, ami élményekben és könyvekben is gazdag volt. ITT írtam róla (még előző blogon). Azt a bejegyzést idézve: "Ez volt életem első Könyvfesztiválja, ami nagyon jól sikerült. A dedikáló írók és a kiadók munkatársai mind nagyon kedvesek voltak, így sok jó élménnyel gazdagodtam. Egy negatívum volt: az irtó nagy tömeg. De legalább edződött a tömegiszonyom, így végül is ez is pozitívum."

A másik nagyobb esemény a Sarah Andersen dedikálás volt szeptember végén, amiről szintén írtam a blogon. ITT olvashattok róla. Részlet a bejegyzésből: "Nem mindennap érkezik Magyarországra az ember egyik szeretett képregényének az alkotója, így nagyon megörültünk, mikor kiderült, hogy pont Pesten leszünk, mikor Sarah Andersen hazánkba látogat. Nem is lehetett volna jobb az időzítés, mert az október 27-i beszélgetés és dedikálás pont a nászutunk első napjára esett. Nem is kezdődhetett volna jobban."


 Egy kis blogos...

Ezt a blogot július 11-én indítottam, aminek első sorban az volt az apropója, hogy az előző blogom dizájnja a Photobucket fizetősé válása miatt elromlott, a másik oka pedig az, hogy a livejournal blogmotorja már nem volt képes arra, amit elképzeltem, így tíz év után váltottam blogspotra, és azóta sem bántam meg, sőt egyre jobban belejövök.


Az egyik fontos állomás a blog életében, hogy csatlakoztam a Top 5 Wendnesday-hez, ami egy hetente jelentkező tematikus nemzetközi rovat, ami a Goodreadsen indult, de egyre több magyar blogger is csatlakozik hozzá. Nagyon jó döntés volt csatlakozni, mert sok jó élménnyel gazdagodtam azóta a többi T5W-s blogger által. (Köszi: @reta09 @Arwen5 @CsakSimánDorka @Helie @Judy22 @Meeraval_Marnath @Wandamaci @Vicky3 @K_A_Hikari @Gorkie @Gothic01 @Deszy @Dora_Elizabeth @Kukuucs @fruzsi829 @joopsy)
Remélem, jövőre is ugyanilyen lendülettel folytatjuk.

A másik számomra fontos dolog, hogy több recenziós könyvet is kaptam, amit nagyon köszönök a Twister Media és Athenaeum kiadóknak.


Egy kis blog összesítés...

2017-ben...

- 45 értékelést írtam: Értékelések
- 21 írás került fel: Írások
- 3 Book Taget töltöttem ki: Book Tag
- 14 Top 5 Wednesday bejegyzést írtam: T5W

Tegnap már írtam a 2017-es kedvenc könyveimről, a bejegyzés ITT olvasható.

Tervek, fogadalmak...

Fentebb írtam, hogy tervezésben nem vagyok jó, így ezek csak vázlatok... De szeretném jobban beosztani az időmet olvasás terén az új évben, tudatosabban olvasni, és kitartóbban vezetni a blogot, ami ebben az évben nem mindig jött össze. Emellett írásban is fejlődni. A tervezéshez ki szeretném próbálni a bullet journalt (a célom a hatékonyság növelése), januárban indítom a próbahónapot. 

A célszerszámok már készen állnak:












És végezetül...

Boldog új évet kívánok mindenkinek! Kívánom, hogy engedjetek el minden rosszat, és vonzatok magatokhoz minden jót az új évben, illetve valósuljon meg minden, amit elterveztek.






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése