2022. április 13., szerda

Szemezgető #13 – Könyvmolyképző Kiadó – áprilisi megjelenések

 

A mostani szemezgető bejegyzésben a Könyvmolyképző Kiadó áprilisi megjelenései közül válogattam. A bejegyzésben nagyrészt Arany pöttyös könyvekről olvashattok, de akad egyéb kiadói sorozatba tartozó darab is.

Emma Robinson: A férjem lánya

Fülszöveg: Egy ​hideg péntek estén kevéssel tíz után csöngetnek Rebecca és a férje, Jack ajtajánál. Egy nő áll odakint, Cara, aki Jack exbarátnőjeként mutatkozik be. És egy reszkető, kék szemű, négyéves kislány kezét szorongatja. Aki az állítása szerint Jack lánya.

Rebeccát sokkolja a felfedezés, hogy a férjének gyermeke született az előtte való utolsó kapcsolatából – még ha erről a férfi maga sem tudott. Ugyanis a szülővé válás terve nem szerepel az életükben. Szeretik a gyerekeket, de ugyancsak szeretik a szabadságukat és azt, hogy zavartalanul tölthetik el együtt az idejüket; azt az életformát, hogy ha akarnak, egy szempillantás alatt azonnal készen állhatnak beutazni a világot.

Carának viszont szüksége van rájuk. Mert Carának van egy borzalmas titka, amit egyelőre senkivel sem oszthat meg. Még a kislányával sem. Egy olyan titok ez, aminek hatalmában áll megváltoztatni mindannyiuk életét.

Egy olyan titok, aminek következtében Rebeccának végül fel kell tennie a kérdést: rá bírja-e venni magát, hogy befogadja a férje gyermekét az otthonába és a szívébe?

Szívbe markoló regény szerelemről, barátságról és arról, mit jelent valójában szülőnek lenni. Tökéletes választás Jojo Moyes, Jodi Picoult és Kate Hewitt rajongóinak.

Várható megjelenés: 2022.04.22.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Diana Gabaldon: Csontok visszhangozzák 1-2.

 

Fülszöveg: A ​mestermű folytatódik!

 

Jamie Fraser, a volt jakobita, akit magával sodornak a lázadások, három dolgot tud biztosan az amerikai felkelésről: az amerikaiak fognak nyerni; ha a győztesek oldalán harcol, az még nem garantálja a túlélést; és inkább meghalna, mint hogy egy puskacső mentén kelljen szembenéznie törvénytelen fiával – a brit hadsereg fiatal hadnagyával.

Claire is tudja, hogy az amerikaiak fognak nyerni, de a győzelem végső árával ő sincs tisztában. Addig azonban, amíg cseppnyi beleszólása is van a dologba, Jamie élete és boldogsága nem lesz része ennek az árnak.

Közben a huszadik század viszonylagos biztonságában Jamie és Claire lánya, Brianna és a férje, Roger MacKenzie új otthonra találtak a történelmi, skót birtokon, ahol Claire levelein keresztül megelevenedik a lány szüleinek két évszázaddal korábbi története. Az oldalak Claire harci sérülésektől borított férje iránt érzett szerelméről mesélnek, illetve az utazásukról Észak-Karolinából a nyílt tenger felé, ahol találkoznak egy privatérral, és tengeri csatába keverednek. Ám Brianna és Roger nemcsak a felmenőik, hanem a saját sorsukra utaló nyomokat is keresik. Mert a MacKenzie család jövője a felföldön rejtélyesen, végérvényesen és szorosan összefonódik a háború tépázta gyarmati Amerika történelmével.

Légy a részese!

 

Várható megjelenés: 2022.06.03.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Lorna Cook: Az elfeledett falu

 

Fülszöveg: Két nő. Két évszázad. Egy sorsdöntő éjszaka.

1943

A világ háborúban áll, Tyneham lakóit pedig hatalmas áldozathozatalra kérik fel: arra, hogy átengedjék otthonaikat a brit hadsereg számára.

A távozásuk előtti éjszakán azonban egy szörnyű esemény miatt három embernek mindörökre nyoma vész.

2018

Melissa romantikus nyaralása félresiklik Dorset partjainál, amikor rábukkan egy nőről készült furcsa fényképre.

Az asszony egykor Tynehamben lakott, egy közeli elhagyatott faluban.

Melissa eltökélt szándéka, hogy kideríti, mi történt vele, de a falu szörnyű titkokat rejteget, Melissa élete pedig – miközben az igazság után kutat – olyan irányt vesz, amilyenre sohasem gondolt volna… 

Időtlen történet szerelemről és áldozathozatalról, Rachel Hore és Kate Morton rajongói imádni fogják.

 

Várható megjelenés: 2022.04.29.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Christine Wells: Lenyűgöző párizsi nők

 

Fülszöveg: Valódi ​bátorság, valódi szerelem!

Párizs, 1944. Az ellenállás tagjai számára a megszállt Franciaországban veszélyesebb a helyzet, mint valaha. A huszonöt éves Gabby Foucher gyűlöli a nácikat, habár a rue Royale 10. házmestereként mindent megtesz, hogy kerülje a konfliktusokat. Nem úgy, mint vakmerő húga, Yvette, aki lépten-nyomon bajba keveredik.

Aztán mindkettőjüket beszervezi az ellenállásba Catherine Dior, és elragadja őket a kémek, szökevények és rejtélyek veszedelmes világa. Míg Gabby mindent kockára tesz a férfiért, akit a nácik elől rejteget, Yvette-nek döntenie kell, bízik-e egy rejtélyes diplomatában, aki úgy tűnik, rájött a titkára.

Ahogy az árulás fenyegetése egyre jobban körülzárja őket, egyetlen hiba is sokak halálát jelentheti, és mindkét nővérnek olyan döntést kell hoznia, amit később esetleg megbán.

Párizs, 1947. Yvette visszatér New Yorkból, hogy manökenként újrakezdje az életét Christian Diornál, aki forradalmasítja a divatot az úgynevezett „New Look” irányzattal. Ám először muszáj kiderítenie az igazságot: mi történt Catherine Diorral? Ki volt az áruló? Gabby pedig rájön, hogy sokféle bátorság van, és hogy a szerelemért mindig megéri harcolni.

Letehetetlen új regény, melyet Catherine Dior – a divattervező húga és a II. világháború franciaországi hőse – valóságos, bátor története inspirált.

Felemelő történet. Ismerd meg hőseink sorsát!

 

Várható megjelenés: 2022.04.29.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Nic Stone: Shuri

 

Fülszöveg: A ​Fekete Párduc mozifim legszerethetőbb mellékszereplője, Shuri mindent visz.

Igazság szerint, ha Shurinak bárki azt mondja, hogy elég kitennie a lábát Wakandából, és máris harcolnia kell, csak forgatta volna a szemét. Sosem ismerné be, de abban sem biztos, hogy képes lenne harcolni. De igenis harcolni fog. Wakandáért.

Shuri a Fekete Párduc, T’Challa kishúga. Tehetséges fegyvertervező, a tudomány és a technika zseniális szakértője. Hercegnő. Ugyanakkor egy tinédzser, aki nagyon szeretné, ha végre komolyan vennék. Most viszont úgy tűnik, ő az egyetlen, aki megmentheti a hazáját! A Fekete Párduc erejét adó, szív alakú virágot veszély fenyegeti, márpedig ennek kivizsgálásához igazi szakértőkre lesz szükség. És ez csak a titokzatos események kezdete…

Shuri tehát nekivág egy kalandokkal teli útnak titkok, látomások és veszélyes kihívások közepette. Vajon időben hazaér, hogy segíthessen imádott Wakandáján?

Marvel-történet nem csak Marvel-rajongóknak.

Járj utána minden titoknak – Wakandáért!

 

Várható megjelenés: 2022.04.29.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 

Karen Kilgariff – Georgia Hardstark: Maradj szexi és ne ölesd meg magad!

 

Fülszöveg: A ​megtörtént bűnesetek iránti érdeklődésüktől egységes, szenvedélyük által összekovácsolt
szerzők és barátnők, Karen Kilgariff és Georgia Hardstark, a My Favorite Murder nevű népszerű és kultikus podcast alkotói ezzel a könyvvel kívánják felvértezni és harcba küldeni a Murderinókat a világ minden táján.

A könyv részben kettős memoár, részben útmutató az élethez. Karen és Georgia görbe háttal ülve egyenesen megosztanak mindent, amit legnagyobb hibáikból, legdiadalmasabb győzelmeikből és kedvenc terapeutáiktól tanultak. A kötet a lelki egészségtől a függőségeken és gyászon keresztül a táplálkozási zavarokig sorakozó témáival a két nő életének szórakoztató és reménykeltő története, kiknek sorsa az élet sötét oldalához való vonzalmuk révén fonódott össze.

Egy olyan kultúrában, ami mitológiai hősként tiszteli a gyilkosokat, ami ujjongva tapsol a „személyiségtorzító, mérgező férfisovinizmusnak”, és ami az áldozatot teszi felelőssé az ellenük elkövetett erőszakos cselekményekért, Karen és Georgia önmagunk elfogadását, az elveinkért való kiállást hirdeti, és azt, hogy szabaduljunk meg a mások döntései miatt ránk háruló tehertől. Az írópáros a saját tapasztalataitól és felismeréseitől vezérelve, némi segítséggel a Riot Grrrl mozgalomtól, Ann Rule-tól és „csillió órányi terápiától”, arra biztatnak, hogy helyezd előtérbe a saját igényeidet, ne menj be a sűrű erdőbe, és válj olyanná, akivel nem lehet packázni!

 

Várható megjelenés: 2022.04.22.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 


 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése