2022. április 6., szerda

Szemezgető #12 – Fumax Kiadó áprilisi megjelenések

Szemezgető rovatom keretében ezúttal a Fumax Kiadó áprilisi megjelenéseiből válogattam. Ebben a hónapban zömében képregények érkeznek a kiadótól, de akad köztük egy fantasy folytatás is.

Shane McCarthy – Simon Furman – Mike Costa – Andy Schmidt – Nick Roche – James Roberts – Denton J. Tipton – Zander Cannon: Transformers: Éljen Megatron!

 

Fülszöveg: A ​Földön: megérkeztek az ÁLCÁK, és MEGATRON serege porig rombolja New Yorkot. Az AUTOBOTOK felett aratott győzelmüket követően könyörtelen pusztító hadjáratba kezdenek a városban. Az amerikai hadsereg pillanatok alatt alulmarad, és a támadások az ország más részeire is kiterjednek.

 

A Kibertronon: a vereség árnyékában az AUTOBOTOK elrejtőznek, és megpróbálják rendezni soraikat. Vezetőjük, OPTIMUS FŐVEZÉR megsérült, és ellátásra szorul. Energontartalékaik kifogyóban. Terjed a szóbeszéd, hogy áruló férkőzött soraikba, a Raj pedig elsöprő erejű támadásra készül. És az AUTOBOTOK többsége egyvalamit nem tud:


MEGATRON megszerezte azt az eszközt, amelynek birtokában övé lehet a végső győzelem.

De nincs minden veszve. A Földön előkerül egy óriási erejű fegyver, Spike Witwicky pedig titkos küldetésre indul az ÁLCÁK ellen. A Kibertronon harcedzett szövetségesek bukkannak fel, és az AUTOBOTOK előtt ismét megcsillan a remény szikrája.

 

Ebben a vaskos gyűjteményben szemtanúi lehetünk győztes és vesztes csatáknak, történelemformáló eseményeknek, valamint az AUTOBOTOK és ÁLCÁK között időtlen idők óta dúló harc következő fejezetének.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022 április

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted. Kapható LIMITÁT változatban is!

 

Mark Lawrence: A lány és a hegy

 

Fülszöveg: Az Abeth világán a jég az úr. És a Fekete Szikla.

 

A Fekete Szikla papjai nemzedékeken át a hegy gyomrából irányították a jégtörzsek sorsát. Rejtőzködő istenüknek, mágiájuknak és felhalmozott vaskészleteiknek köszönhetően a papok uralmát soha senki sem kérdőjelezte meg. Yaz lesz az első.

 

Elveszítette barátait, és cserébe csak ellenségekre lelt. Fel kell kapaszkodnia a hegyre, és dacolnia a rejtett isten hatalmával. Ha ezt sikerül túlélnie, akkor kísérelheti meg a lehetetlent, hogy elérje a legendák zöld vidékét. De végeláthatatlan jégmezőket kellene átszelnie, hogy eljuthasson oda. Mindenekelőtt azonban ki kell derítenie, mi történt a szeretteivel, és meg kell mentenie azokat, akik még menthetők.

 

A Vörös nővér és a Széthullott birodalom-trilógia világszerte sikeres írójának izgalmas, epikus fantasy-sorozata folytatódik a második kötettel!

 

Megjelenés várható időpontja: 2022 április

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Sean Gordon Murphy: Punk Rock Jézus

 

Fülszöveg: Új ​valóságshow indul Amerikában, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy végigkísérje a Megváltó második eljövetelét.

 

A keresztény hagyományok és a legújabb tudományos eredmények ötvözésével a torinói lepelből kinyert DNS segítségével új Jézust klónoznak, anyának pedig egy ideális, még érintetlen lányt választanak. A J2-nek nevezett műsort hatalmas lelkesedés és óriási felháborodás övezi, amelynek köszönhetően megdönti a televíziózás történelmének minden korábbi nézettségi rekordját.


A Chrisnek keresztelt kisfiú ebben az ellentmondásos környezetben felnőve jó néhány meglepetést tartogat a show nézői és szereplői számára. Ahogy az újdonsült megváltó öntörvényűsége egyre több érdeket sért, úgy egyre több félelmetes ellenséget szerez. Vajon milyen sors vár rá egy ilyen álságos világban?

 

Sean Murphy (Batman: Fehér lovag, Tokió Szelleme) elgondolkodtató összehasonlítást kínál korunk valósága és a saját maga által ábrázolt világ között, amelyet dinamikus, szemkápráztató rajzai keltenek életre.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022 április

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Donny Cates: Az Ezüst Utazó: Feketeség

 

Fülszöveg: UTOLÉRI-E A VÉGZETE NORRIN RADDOT?

 

Cull Obsidian, Thanos adoptált gyermeke csapdába ejti a Galaxis Őrzőit, ők pedig keresztülzuhannak egy fekete lyukon, és velük együtt az Ezüst Utazó is. Hogy visszatartsa az ürességet és ne veszítse el önmagát a sötétségben, a csillagközi útvonalak őrzője kénytelen előhívni belső fényét, hogy megmenthesse saját lelkét.

 

Ahogy kozmikus ereje egyre fogy, úgy terjed szét a mindent elnyomó sötétség. Amikor váratlan segítség érkezik egy meglepő szövetséges formájában, az Utazó úgy dönt, felveszi a reménytelen harcot a feketeséggel. Az utolsó pillanatban viszont megdöbbentő leletre bukkan, amely jó eséllyel megfordíthatja a csata sorsát, de borzalmas árat követelhet ezért. És vajon hogyan kötődik az Utazó a Szimbióták ármányos világához?

 

Donny Cates és a zseniális fiatal rajzoló, Tradd Moore olyan útra indítják az Ezüst Utazót, amely örökre megváltoztatja őt!

 

Megjelenés várható időpontja: 2022 április

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Brad Meltzer: Identity ​Crisis: Meghasonlás

 

Fülszöveg: Az ​Igazság Ligája egyik tagjának felesége brutális gyilkosság áldozatává válik.

 

Attól tartva, hogy szeretteik is a célkeresztbe kerülhetnek, minden szuperhős az elkövető nyomába ered. Azonban a szövevényes bűnügy felgöngyölítése közben számos rég eltemetett, sötét titok kerül a felszínre, amelyek azzal fenyegetnek, hogy megosztják és egymás ellen fordítják a Liga tagjait, mielőtt még feltárhatnák a rejtélyes gyilkos valódi indítékait, és az igazságszolgáltatás elé állíthatnák.


A váratlan fordulatokban bővelkedő történet fájóan emberi bepillantást nyújt a szuperhősök életébe, és megmutatja, időnként milyen szörnyű árat kell fizetni egy helyes döntésért.

Ebben a reprezentatív gyűjteményes kötetben a DC-univerzum egyik legsikeresebb, legtöbbet emlegetett minisorozata kerül bemutatásra, amelynek hatása még évekkel később is formálta az ezt követő történéseket. Az elismert regényíró Brad Meltzer és a rajzoló Rags Morales nevével fémjelzett képregény a New York Times sikerlistáját is megjárta. A borítókon a fiatalon elhunyt Michael Turner (Superman/Batman) munkáit láthatjuk.

A kötet a teljes hétrészes Identity Crisis sorozatot tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2022 április

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted. Kapható LIMITÁT változatban is!

 


 

 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése