2022. április 30., szombat

Borítóleleplezés #55 – Tabitha Suzuma: A note of madness – Az őrület hangjai


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Tabitha Suzuma legújabb regénye, az A note of madness – Az őrület hangjai, ami kiadó Vörös pöttyös sorozatát gazdagítja.

Íme, az új Vörös pöttyös kötet borítója!

A borító 

A fülszöveg 

Miért történik ez velem? – kérdezte magától kétségbeesetten. Mi baj van velem?

Flynn-nek jól mennek a dolgai egyetemistaként. A Királyi Konzervatórium egyik legjobb zongoristájaként életre szóló lehetőséget kap, amikor felkérik egy fontos koncerten való szereplésre.

A felszín alatt azonban minden kezd megváltozni. A jó napokon Flynn tele van élettel és energiával, de a rossz napokon megváltásnak tűnik a halál. Néha egész éjszaka komponálni és gyakorolni akar, máskor viszont az ágyból se tud kikelni. A lakótársa, Harry igyekszik megérteni, de egyre jobban összezavarják Flynn kiszámíthatatlan hangulatingadozásai.

Egy barátja, Jennah is próbál segíteni, de Flynn-nek nehezére esik normálisan viselkedni a lány közelében, mivel nem tudja kordában tartani az érzelmeit. A közelgő koncert nyomása és a családja, valamint barátai növekvő aggodalma hatására vulkánszerűen törnek felszínre az érzések.

Néha minden rosszabb lesz, mielőtt javulásnak indulhatnak a dolgok.

Egy őszinte vallomás a bipoláris zavarról.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a regény, IDE KATTINTVA előjegyezheted, később megrendelheted!

Ha pedig várólistára/kívánságlistára tennéd, azt ITT teheted meg.

 

A szerzőről

Tabitha Suzuma Londonban született, öt testvér közül ő a legidősebb. Egy francia iskolába járt Nagy-Britanniában, két nyelvet beszélve nőtt fel. Azonban utálta az iskolát, és mindig leghátul ült, történeteket írt az órák alatt, a büntetést csak azért úszta meg, mert a tanárai azt hitték, jegyzetel. Néha már nem bírta tovább az unalmat, ilyenkor kihajította a barátja cipőjét az ablakon. Az ellenőrzőjébe egyszer azt jegyezte be az egyik tanár, hogy többet fejlődhetne, ha nem mindig az asztalra tett lábbal ülne. Ez azóta is a kedvenc írópozíciója, ezért manapság hátrahajtható székkel és vezeték nélküli billentyűzettel dolgozik.

Tizennégy éves korában a szülei akarata ellenére otthagyta az iskolát. Egy tánctanár segédjeként kapott munkát, emellett egy központi idegrendszeri sérüléstől szenvedő gyerekek számára fenntartott központban is dolgozott, amit nagyon szeretett. Távoktatásban folytatta a tanulmányait, és a King’s College Londonban hallgatott francia irodalmat.

A diplomája megszerzése utána angolt tanított idegen nyelvként, kipróbálta magát az informatikában, és dolgozott szabadúszó fordítóként is. Aztán általános iskolai tanítóvá képezte tovább magát, és miközben főállásban tanított, megírta első regényét.

 

Exkluzív idézetek

#1

„Te a racionalitás világában élsz, ahol minden problémára van egy logikus megoldás, minden kérdésre akad egy válasz. Hát nem látod, hogy nekem egy problémámra sincs megoldás, hogy nekem nincs válasz a kérdéseimre? Az én irracionális agyamban semmi sem oldható meg a te józan eszeddel, nem osztozhatsz a fájdalmamban a te rendszerezett érzéseiddel! Az én világomban fehér a fekete, egy meg egy sosem kettő, és a szenvedés és a gyönyör végérvényesen összefonódott.”

#2

„Néha, mikor meglátom magam a tükörben, egy pillanatra, épp csak egy pillanatra úgy érzem, hogy nem tudom, ki vagyok. Mármint felismerem magam, de olyan, mintha valaki más lenne álruhában…” 

#3

„A nyugtalanság és az önpusztítás láthatatlan kabátként akaszkodott rá, az ereiben maró düh áradt szét. Meg akarta rázni magát, akár egy vizes kutya, rohanni, amíg egy lépéssel sem bírja már tovább, menekvést találni ez elől a rémisztően tartós nyugtalanság elől, ami még a legalapvetőbb feladatokat is ellehetetlenítette.”

#4

„Egyébként meg, mit jelent pontosan az, hogy őrült? Nem vagyunk mindannyian egy kicsit őrültek? Nem kell valamelyest őrültnek lennünk ahhoz, hogy kitartsunk az élet mellett, hogy ne adjuk fel a reményt?”

#5

„Mintha kontrollálhatatlan érzelmek vették volna át az irányítást a teste felett, az élete viccé fajult, mindentől rettegett, amiben egykor örömöt lelt. Próbálta összeszedni magát, de elbukott, tehát most az egyetlen választása az maradt, hogy mások kezébe adja az irányítást. Az élete többé már nem volt a sajátja. Nem bírta felfogni, hogy történhetett ez.”

 


 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése