2021. augusztus 26., csütörtök

Szemezgető #1 – Könyvheti megjelenések 2021 - 1. rész

Új, Szemezgető névre keresztelt rovatom első bejegyzésében a szeptember 2-5-dike között megrendezésre kerülő 92. Ünnepi Könyvhét könyv és képregény megjelenéseiből válogattam. A bejegyzés nem az összes megjelenő könyvet tartalmazza, hanem csak azokat, amik felkeltették az érdeklődésemet a könyvheti megjelenések közül. Az ajánlót kiadók szerinti ABC rendben olvashatjátok. Az első részben az Agave Könyvek, az Athenaeum, a Ciceró, az Erawan Könyvkiadó és a Fumax kínálatából szemezgettem.

Agave Könyvek

 

Simon Stålenhag: A Labirintus

A világot csupa rom és hamuréteg borítja, miután egy túlvilági jelenség maradványai elpusztították a Föld légkörét. A kevés túlélő mélyen a felszín alá kényszerült. Matt, Sigrid és Charlie egy napon elhagyják föld alatti államuk biztonságos menedékét, hogy expedícióra induljanak a régi világ pusztaságába, utazásuk során pedig kénytelenek szembenézni a civilizáció bukása előtti idők sötét titkaival.

 

Simon Stålenhag az Elektronikus állam és a Mesék a Hurokból nemzetközileg elismert szerzője és alkotóművésze. Kreatív képei és történetei, melyek a világ egyik legkeresettebb vizuális történetmesélőjévé tették őt, egyedi sci-fi jelenségeket festenek le hiperrealisztikus skandináv tájakon. A Labirintus ismét egy olyan disztópikus jövőt tár elénk, amilyet még nem láthattunk korábban.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. augusztus 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete

Egy ​élet, amire senki nem fog emlékezni. Egy történet, amit soha nem felejtünk el.

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

 

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

 

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

 

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. augusztus 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Octavia E. Butler: A magvető példázata

2024-et ​írunk: a klímaváltozás elviselhetetlen károkat okoz világszerte, járványok, háborúk és tartós vízhiány sújtja az emberiséget. Los Angeles külső részén fegyveres erőkkel védett, zárt közösségek próbálnak biztonságban fennmaradni a fosztogatókkal szemben, akik gondolkodás nélkül ölnek a túlélésük érdekében.

 

Lauren Olamina az egyik ilyen közösségben él családjával. Apja lelkész, és másokkal együtt azért küzd, hogy megőrizze az emberiség méltóságát és azokat az értékeket, amik egyszer naggyá tettek minket. Miközben apja a helyes úton próbálja tartani a gyülekezetét, Lauren hiperempátiával küzd – egy ritka betegséggel, melynek során rendkívül érzékennyé válik mások fizikai fájdalmával szemben.

 

Egy nap fosztogatók törnek be a közösségbe, és bekövetkezik, amitől mindenki tartott: otthonukat hátrahagyva menekülniük kell a farkastörvények uralta senkiföldjén. Lauren a túlélőkkel együtt északra tart és idővel a vezetőjükké válik; ráadásul az út során megfogalmazódik benne egy új hitvilág alapja, ami az egész emberiség számára a túlélést jelentheti.

 

Octavia E. Butler 1993-as és mára klasszikussá vált disztópiája évről évre egyre aktuálisabbá válik. A magvető példázata számtalan írót inspirált és a műfaj egyik legfontosabb modern műveként tartják számon – hatását jól illusztrálja, hogy 2020-ban, huszonhét évvel a megjelenése után New York Times Bestseller lett.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. augusztus 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Athenaeum Kiadó

  

Kis Kelemen Bence (Szerk.) – Nagy Ádám (Szerk.): Az ébredő jogerő – Galaxis útikalauz
jogászoktól

Mennyire volt jogszerű Leia Organa hercegnő hajójának átvizsgálása és lefoglalása? Ki tarthatna jogos igényt az Egy Gyűrűre, ha bevezetnék Középföldén a Polgári Törvénykönyvet? Akár Harry Potter is a fiatalkorúak börtönébe kerülhetett volna?! Milyen feltételekkel vállalható munka a Jedi Tanács Kft.-ben?

 

Az Athenaeum Kiadó népszerű Képzelet és tudomány könyvsorozata ismeretterjesztő, a képzelt univerzumokat elemző hatodik kötetének tanulmányai az adott világ(ok) apropóján mutatnak be egy-egy jogi fogalmat, elméletet – miközben kedvenc univerzumainkba repítenek minket.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. augusztus 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Anne Helen Petersen: Jöttünk, láttunk, elegünk van – A fiatal felnőttek és a kiégés

 

„Pontos ​elemzés, mélyen együttérző könyv arról a lelki teherről, amellyel a modern kapitalizmus nehezedik rá azokra, akiket a saját képére formál. A Jöttünk, láttunk, elegünk van elengedhetetlenül fontos könyv korunk és saját magunk megértéséhez.” – Ezra Klein, a Vox hírportál társalapítója

 

Úgy érzed, hogy az életed nem más, mint a tennivalók végtelenségig nyúló listája? Bambán görgeted az Instagramot, mert ahhoz is túl fáradt vagy, hogy a kezedbe vegyél egy könyvet? Fuldokolsz az adósságban? Folyton csak dolgozol? Vagy hajt a kényszer, hogy mindenből megpróbálj pénzt csinálni, amiben valaha is örömöd lelted? Köszöntelek a kiégés kultúrájában!


A szerző, Anne Helen Petersen amellett érvel, hogy az Y generáció meghatározó állapota a fásultság. Mi húzódik ennek a hátterében? Kudarcot vallott intézmények és intézményrendszerek. Bizalmatlanság. A modern munkahelyek irreális elvárásai. Növekvő szorongás és reménytelenség. Az online tér.


Petersen több nézőpontból vizsgálja, hogy miként jutott el az Y generáció a kiégésnek eme fokára, és sorra veszi, hogy ez az állapot miként befolyásolhatja a munkavégzést, a szülői szerepet, valamint a társasági életet. A könyv társadalomtörténeti keretben elemzett interjúkkal enged bepillantást ennek a megosztó nemzedéknek az életébe. Kötelező olvasmány az Y generáció tagjai, valamint szüleik és munkaadóik számára is: mindenkinek, aki meg akarja érteni magát vagy a környezetét.


Anne Helen Petersen 2019 januárjában írt cikket a kiégett milleniálokról a Buzzfeeden. Pár nap alatt több mint hétmillióan kattintottak rá, és hatására világszerte születtek írások a témában, köztük magyar lapok hasábjain is. Ezek után Petersen összeállított egy kérdőívet az 1980 és 2000 között születettek számára. Ezek az interjúk alapozták meg elgondolkodtató és provokatív sikerkönyvét.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 2.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

  

Ciceró Könyvstúdió 

Brian K. Vaughan: Paper ​Girls – Újságoslányok 1.

Megérkezett az új és egyedi kalandsorozat első kötete Brian K. Vaughantól, a New York Times eladási listáját vezető SAGA írójától és Cliff Chiangtól, a WONDER WOMAN legendás rajzolójától.

 

1988 halloweenjét követő reggelen négy tizenkét éves újságkihordó lány felgöngyölíti minden idők legfontosabb sztoriját.
Külvárosi dráma és természetfeletti rejtélyek találkoznak ebben a nosztalgiáról, diákmunkáról, és a gyerekkor utolsó napjairól szóló sikersorozatban.

 

„A következő amerikai képregényklasszikus. Vaughan szövege, Chiang rajzai – Matt Wilson színeivel és Jared Fletcher betűivel kiegészítve – pazar rejtélyeket tárnak elénk.” – VOX

 

„A Paper Girls egy csapásra az elolvasandó könyveim listájának élére került.” – The Seattle Review of Books

 

„A Paper Girls-ben egy kimagasló kreatív csapat elbűvölő rejtélyeket sző.” – A. V. Club

 

Megjelenés várható időpontja: Könyvhét

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a képregény ITT megrendelheted.

 

 

Frank Márton: A Páratlanok világa

 

A Páratlanok-sorozat kiegészítő kötete a régi olvasóknak feltáró, az újaknak bevezető olvasmány a Páratlanok világába – Gerard és társai történetének mélyére visz. Megismerhetünk belőle többek között idáig ismeretlen történeteket a szereplőkről, érdekességeket (mint Hans zene- vagy Helen könyvlistája), háttérinformációkat a kiképzés részleteiről, valamint magát a rejtélyes Tesztet is. De olvashatunk a háttérben munkáló hatalmak működéséről, a Láthatatlanok létrejöttéről, a titkos lopakodó projektjének, a Skyram megalkotásának műszaki titkairól és a legértékesebb anyagért, a Quadriumért folyó harc összecsapásairól is. Mindezt a sorozattól megszokott varázslat, a látnoki képesség, a mágikus erejű, csontból készült fegyverek és a farkasok viszályainak csodálatos elegye szövi át.

 

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 02.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Erawan Könyvkiadó

 

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Belvárosi srác

Balázsnak megvan mindene: jó állás, jövőkép, csinos feleség, akivel ráadásul gyereket várnak.

Misa világra jön. Down-szindrómával. Az anya ezt nem tudja megemészteni, elhagyja őket, és Balázs élete fenekestül felfordul. Ott marad egy kisbabával kettesben, feladja állását, és egy blogban próbálja feldolgozni, milyen lett a világ a downos Misa mellett.

De vajon lehet-e így esélye egy harmonikus családi életre, boldogságra?
És mit keres körülötte a tévés műsorvezetőnő, akivel talán csak elsőre tűnik úgy, hogy megértik egymást?

Egy gyönyörű, mai, elgondolkodtató regény egy immár négykönyves, fiatal írótól. A korábban kétszeresen HUBBY-díjra jelölt szerző, Hajdú-Antal Zsuzsanna egy újságcikkben olvasott egy orosz férfiról, aki egyedül maradt sérült kisfiával. Az olvasottak nem hagyták nyugodni, így ez a történet szolgált alapul főhőse megálmodásához.

Megjelenés várható időpontja: 2021. augusztus 30.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Fumax Kiadó

 

Seanan McGuire: Cukorszín ​égbolt alatt

Amikor ​Rini szó szerint nagy hullámokat vetve egy tavacskába csapódik Eleanor West csellengő gyerekek számára fenntartott otthonának kertjében, a legkevésbé sem számít arra, amit megtud: hogy az anyja, Sumi, még évekkel azelőtt meghalt, hogy a lány akár csak megfoganhatott volna.

Rini azonban nem hagyhatja, hogy a valóság az útjába álljon, hiszen egy egész világot kell megmentenie! (Ilyesmi gyakrabban előfordul, mint azt az ember gondolná.)

A küldetése nem kevesebb, mint valahogy visszahozni anyját az élők közé. Ha elbukik, azzal nem csak a világa kerül veszélybe, de ő maga meg sem születik.

Márpedig a mi varázs nélküli világunkban nincs sok ideje. A valóság már észlelte… és nekiállt elmosni a létezését. Még jó, hogy Sumi egykori barátai nem először néznek szembe lehetetlen kihívásokkal.

Mese vakmerőségről, fincsi sütikről és néminemű barátságról. Figyelem, őrületet feldolgozó üzemben készült, nyomokban tébolyt tartalmazhat!

Senan McGuire újabb története a sokszorosan díjnyertes Csellengő gyerekek-sorozatból!

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 2.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.


V. E. Schwab: Visszavágó


Bosszúszomjas zsenik szupererejű összecsapása

Magneto és X Professzor. Superman és Lex Luthor. Victor Vale és Eli Eleven. Sydney és Serena Clarke. Eposzi szövetségek, melyek felbomlottak, barátságok, amelyek menthetetlenül megromlottak.

Victor nem menekülhet saját szuperereje csapdájából, mégis mindent elkövet, hogy megszabaduljon az egyre szörnyűbb mellékhatásoktól. Útját kegyetlenül lemészárolt RendKívüliek hullái szegélyezik. Ősellensége, Eli ismét a nyomában van, ám erről még maga sem tud.

Marcellának, a hírhedt maffiózó gyönyörű feleségének jócskán kijutott az árulásból. Kivirult a halál csókjától, a hatalomtól, amit végre megkapott, és amire mindig is vágyott. Saját csatlósokat gyűjt, és belemegy a legveszedelmesebb játszmába is: megpróbálja kihasználni a legendás viszályt…

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 03.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Neil Gaiman - P. Craig Russell: Északi ​mitológia I.


A hazánkban is rendkívül sikeres Északi mitológia című könyvének képregényes adaptációjában a New York Times-sikerlista vezető Neil Gaiman és a többszörös Eisner-díjas P. Craig Russell új életet lehel a viking sagák világába!

Legendás rajzolók csatlakoztak az íróhoz, hogy elkalauzoljanak a harcos északiak ősi hitvilágának lehengerlő univerzumába. Tudj meg mindent a Kilenc Világ teremtéséről, hallgasd meg, hogyan veszítette el Odin a fél szemét a titkos tudásért cserébe, hogyan készült Thor kalapácsa és az istenek hatalmas fegyverei, és miként hozza majd el Loki a mindenek végét, a rettegett Ragnarököt.

Neil Gaiman a Sandman-univerzum megalkotásával már számtalanszor bizonyí­totta, hogy különleges érzékkel tud mesélni az emberiség mítoszai­ról. A megzabolázhatatlan vikingek hitvilága pedig minden másnál jobb táptalajt biztosít számára, hogy örök érvényű történeteket mesélhessen el. Fagy és tűz, fény és sötétség, élet és halál – üdvözlégy a vad észak világában!

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 02.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a képregény ITT megrendelheted.

 

Warren Ellis: Transmetropolitan - A ​teljes gyűjtemény 2.

„Én ​nem félek tőlük. Ők félnek tőlem. Ők félnek az igazságtól.”

Spider Jerusalem, a legendás hírű, kegyetlenül cinikus újságíró végül mégis belekeveredett a világ legmocskosabb játszmájába, az elnökválasztásba. Amikor a kampány során meggyilkolják a barátját, a bosszúszomjas Spider bulldogként ered rosszéletű segédeivel a város szívét mételyező korrupció nyomába, amely mindenkit beszennyez, legyen az egyszerű rendőr vagy akár a leghatalmasabb politikus. Eltökéli, hogy ha kell, akár magával az újonnan megválasztott elnökkel is szembeszáll.

A cyberpunk műfaj egyik alapvetéseként számon tartott TRANSMETROPOLITAN-sorozat tette múlhatatlan érdemű képregényalkotóvá Warren Ellist. A mostanra már legendásnak számító mű ijesztően ismerős jövőt vetít az olvasó elé, amely Darick Robertson (The Boys) virtuóz képeinek hála szinte beleég az agyunkba.

A kötet tartalmazza:

– TRANSMETROPOLITAN 19—39.,
– NEXT WINTERS: A TRANSMETROPOLITAN STORY (VERTIGO: WINTER’S EDGE 3.),
– TRANSMETROPOLITAN: FILTH OF THE CITY

Megjelenés várható időpontja: 2021. szeptember 02.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a képregény ITT vagy ITT megrendelheted.

 

 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése