2021. június 9., szerda

Könyveken túl – Animeajánló - Chocolate Underground (2008)

A Könyveken túl rovatban ismét egy régebbi animeajánlómat hozom el nektek, amit a Chocolate Underground-ról írtam.

A Chocolate Underground Alex Shearer Bootleg című regényének adaptációja. 2002-ben a BBC készített belőle egy minisorozatot, amit először Angliában, majd az egész világon vetítettek. A történet mangaadaptációját Yamakawa Aiji készítette el, ami 2008 októberében jelent meg a Shueisa magazinban. A mangából egy 13 részes ONA-t (Original Net Anime, kifejezetten az internetre készült 3-5 perces rövid sorozat) készített a Production I. G.

Történet, szereplők

A sztori napjainkban játszódik, egy olyan országban, ahol egy
olyan párt jut hatalomra, ami csokoládéellenes törvényt hoz. A „Jó neked párt” egészségtelennek tartja az édesség minden formáját, ezért betiltja azt. Ennek érvényesítésére még katonai erőt is bevet, hogy kiirtassa, átnevelje az elégedetlenkedőket. A csokoládé helyett a kormány kiad egy saját készítésű, úgymond egészséges édességet, ami persze nemigen ízlik senkinek. Ebben a szituációban ismerkedünk meg a három főszereplőnkkel, k
ét iskolás fiúval, Smudger Moore-ral, Huntley Hunterrel, továbbá közös barátjukkal, Louise Bubbyval. Ők hárman elhatározzák, hogy visszaadják a csokoládét az embereknek. Megismerkednek a titokban működő csokoládé-mozgalommal, akik sokat segítenek nekik a terv megvalósításában. Közben természetesen akadályok is nehezítik a cél elérését, többek között az iskolai besúgóhálózat és a hadsereg fellépése miatt. De persze, minden jó, ha a vége jó, ahogy az egy gyerekeknek szóló mesében szokás.

Akiknek ajánlom

Elsősorban gyerekeknek, mert semmi emészthetetlen nincs benne a számukra. Az is mellette szól, hogy az öt perces részhosszok miatt két óra alatt végignézhető a teljes történet. A grafika szép, a karakterek szerethetőek. Egy szóval egy jó délutáni szórakozás, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. :)

 


 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése