2021. február 14., vasárnap

Évösszegző 2020

Az év eleje gördülékenyen indult a blog életében. Megírtam a 2019-es év évösszegző bejegyzéseit, könyves leges listákat. (A sci-fi-fantasy listáról ITT, a legérdekesebb könyvekről ITT, az ifjúsági- és gyerekkönyvekről ITT, a képregényekről pedig ITT írtam.) Interjúk és értékelések is kerültek fel, előbbiek zömében péntekre kerültek át, utóbbiak pedig maradtak a szokásos vasárnapi menetrenden.

Úgy látszott, minden adott ahhoz, hogy egy jó évnek nézzek elébe blogolás szempontjából, de aztán jött a pandémia, és mint minden más, a blogolás is megtorpant nálam. Bár az év első felében még kitartottak az előre megírt bejegyzések, de a másodikba, főleg a vége felé néha már kínlódtam, mert a helyzet kissé leszívott. Noha ez annyira nem látszott, mert mentő ötletként beugrott, hogy van jó pár régen, már megszűnt online magazinokba írt cikkem, így indítottam egy Könyveken túl rovatot (ITT írtam erről), aminek keretén belül eddig a régi animés ismertetőim egy részét, illetve egy filmes cikkemet tettem fel. Ez a rovat ebben az évben is folytatódik, ahogyan a Top 5 Szerda és a Borítóleleplezés is. Interjúkat is tervezek, de ez még képlékeny. A 2020-as év a stagnálás éve volt, de reméljük, hogy a 2021-es év sokkal jobb lesz.

2020-ban is több recenziós példányt kaptam, amiket köszönök a Könyvmolyképző, Lazi, Főnix Könyvműhely és Zrínyi Kiadónak, a Történelmiregény-Írók Társaságának, valamint Megyeri Judit, Mosonyi Mara, Kristin M. Furrier, Urbánszki László, Ecsédi Orsolya és Izolde Johannsen íróknak.

Egy kis összesítés…


- 38 értékelést írtam a Luthien Könyvvilágára és 29 cikket a Smoking Barrels Blogra
- 0 írás került fel
- 4 Book Taget töltöttem ki
- 14 Top 5 Szerda bejegyzést írtam
- 12 interjút készítettem
- 12 borítóleleplezésben vettem részt

2020-ban

- 72 könyvet olvastam a 2019-es 81-gyel szemben
- 0 könyvet olvastam angolul
- 2 olyan „könyvet” olvastam, ami 20-40 oldal közötti novella volt
- 11 képregényt olvastam
- 2019-hez képest több könyvet olvastam, mint képregényt

Beszerzések

232 könyvvel lettem gazdagabb, amiben voltak recenziók és ajándékba kapott könyvek is, de azért szépen vásárolgattam is, főleg az online raktárvásárokon, akciókban. Az olvasottságom 37%-ról 34%-re esett vissza. Ezen szeretnék 2021-ben jócskán javítani minél több olvasatlan könyvem elolvasásával, illetve szeretném visszafogni magam a könyvvásárlással és a recikkel is.

A 2021-es terveimről ebben a bejegyzésben nem írnék, mert még kialakulóban vannak.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése