2021. február 10., szerda

Top 5 Wednesday #76 – 5+2 kedvelt könyves szerelmespárom

 

Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

 

A Valentin-nap közeledtével mi másról is szólhatna a heti Top 5 Szerda, mint a szerelemről. Nektek kik a kedvenc könyves szerelmespárjaitok? A bejegyzésemből megtudhatjátok, hogy számomra kik azok a párok, akiknek megfogott a szerelmük.

 

 

76. Top 5

 

 

5. Fern és Ambrose (Amy Harmon: Arctalan szerelem)

 


Az Arctalan szerelemnél kevés jobb könyvet olvastam. Ennek megfelelően a szerelmi szál is nagyon tetszett. Igaz, nehezen bontakozott ki, de a végére jól felépült.

 

 

4. Tiffany és Pat (Matthew Quick: Napos oldal)

 

 

Őket mind a könyvben, mind a filmváltozatban nagyon szeretem, bár más mélységen mozog a kettő. A könyv sokkal mélyebben belemegy a lelkivilágukba, így jobban megismerheti őket az olvasó, ami kell a páros megkedveléséhez. Tanulságos a történetük, és tökéletesen összeillenek.

 

 

3. Aristotle és Dante (Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában)

 


 

Külön-külön is bírom a két srácot, de együtt meg főleg. Az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete. A szerző annyira szépen és fokozatosan bontja ki a szerelmüket, hogy öröm olvasni.

 

 

2. Bori és Attila (Gaura Ágnes: Borbíró Borbála-sorozat)

 

 

 

Ez a két karakter úgy kerülgeti egymást már az elejétől kezdve, hogy az felér egy „násztánccal”. Ebből kifolyólag sok vicces jelenet is fűződik a nyűglődésükhöz. De az a legjobb az egészben, hogy úgy produkálnak majdnem tökéletes kapcsolatdinamikát, hogy igazából nem is alkotnak egy párt. Talán pont ezért lett ilyen erős a kapcsolatuk ábrázolása.

 

 

1. Eleanor és Park (Rainbow Rowell: Eleanor és Park)

 


Az egyik legjobb ifjúsági regény, amit valaha olvastam. Megjelenik benne az élet sötét oldala, de egy első szerelem elsöprő érzelmei is. Mindkét főhős szerethető és megérthető. Más-más problémákkal küzdenek, ami végső soron összehozza őket.

 

 

 

+1: Asarella és Dhelward (Hercz Júlia: Arany és Ónix)

 


 

Hercz Júlia regénye az egyik legjobb 2020-as olvasmányélményem, ami főként ehhez a két karakterhez és a szerelmük kibontakozásához köthető. Leginkább az tetszett, hogy az elején még nagyon idegesítőnek találják egymást, de aztán ez fokozatosan átalakul féltéssé, majd gondoskodássá, végül szerelemmé.

 

 

+2: Ringil és Hjel (Richard Morgan: Hősöknek való vidék trilógia)

 



Aihito jóvoltából még fanart is készült hozzájuk. Ó, igen, Ringilnek több partnere is volt a három könyv alatt, de talán Hjellel és  Noyal Rakannal a legjobbak együtt, bár az utóbbihoz sajnos nem találtam képet, így maradt az előbbi páros.

 

A Top 5 Szerdában résztvevő többi magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.

 


 



----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése