2021. február 3., szerda

Top 5 Wednesday #75 – Öt könyv/mangasorozat, aminek a világában szívesen élnék

Ez a rovat hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideig rendszertelen időközönként saját témákkal jelentkeztem, de a témák kitalálója immár visszatért, így próbálok én is visszatérni a heti bejegyzésekhez. Ha a heti tematikából lenne olyan, amire nem lesz ötletem, akkor saját témával helyettesítem az adott hetit.

  

Januárban kihagytam ezt a rovatot, de februártól szeretnék hozzá visszatérni. A heti téma: Home Sweet Home, azaz otthon, édes otthon. Olvasás közben fordult már elő veled, hogy megálltál és feltetted magadnak a kérdést: Szívesen élnék itt? Ugye ismerős ez az érzés? A Top 5 Szerda heti témája erről szól: öt olyan könyv/mangasorozatról, aminek a világába beköltöznék.

 

75. Top 5

 

5. Winie Langton történetek

Vivien Holloway világának alapötlete rögtön az első kötetben megfogott, habár a Mesterkulcsban még elégé foghíjas volt. Azonban ahogy haladunk előre, úgy válik kötetről kötetre egyre jobbá a világépítés, és a harmadik rész környékén már azt éreztem, hogy otthon vagyok a Langtonok között, és ha tehetném, ki se jönnék a családi rezidenciájukról, mert ott mindig történik valami. Annak ellenére is, hogy a sorozat vége felé nem az én szájam íze szerint alakulnak az események, de ettől eltekintve a világát továbbra is nagyon szeretem.

 

4. Darren Shan regényes története

Shan eszméletlenül jó világot teremtett, ami már az első pár kötetnél is látszott, de igazán A Vámpírok Hegye volt az a fordulópont, amikor úgy éreztem, legszívesebben itt maradnék, és ki se mozdulnék a hegyből. Örök időkig ellennék a különböző küzdelmekkel, próbákkal, közben néhanapján elbeszélgetnék Lartennel, Sebával vagy Vanchával.

 

3. Naruto

Kishimoto-sensei világát a hibáival együtt is az egyik legjobban megalkotott univerzumnak tartom, amit valaha bármilyen formában papírra vetettek. Amikor olvasom/nézem a Narutót, pár perc után azon kapom magam, hogy legszívesebben én is együtt harcolnék a szereplőkkel. Ha választhatnék, akkor orvosi ninja lennék.

 

2. Csodaidők

Raana Raas világa az egyediségével fogott meg, azzal, hogy más, de mégis olyan, mintha a mi világunkról szólna. Abban rejlik a varázsa, hogy közelebb hozza a távoli jövőt, így nekünk és kvázi rólunk szól. Amolyan tükröt tart elénk, hogy „ez is történhet”. A Kaven világa fogott meg a történetben, a nagycsaládok és a kaveniek összetartása, békés természete. Bár, ha lehetne választani, a szereplők életét megkeserítő tragédiákat és háborút kihagynám.

 

1. Harry Potter


J. K. Rowling varázsvilága abszolút kedvenc. Eddig semmi nem tudta felülmúlni, noha elismerem, a világépítés nem tökéletes, néhol maradtak benne lyukak, ennek ellenére nem tudom nem szeretni. Sőt, nem csak olvasni szeretem, de a legjobban írható világ is ez, a fanfictionök melegágya. A legtöbb rajongói történetem ebben a fandomban született.

A Top 5 Szerdában résztvevő többi magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.

 


 

 

----


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése