2020. január 12., vasárnap

Újévi fogadalmak Book Tag + 2019-es visszatekintőTöbbeknél láttam ezt a Book Taget, de eddig még csak kerülgettem. Viszont Szentinel (a karc ITT olvasható) Moly.hu-n olyan szépen kért, hogy nem tudtam neki ellenállni.

Így jöjjön először egy kis 2019-es visszatekintés, majd a 2020-as fogadalmak, amiket óvatosan teszek, mert csak töredéke szokott sikerülni nálam az ilyen fogadkozásoknak.
2019-es visszatekintés

1. Az év utolsó könyve:2. 2019-ben megismert író, akit nagyon megszerettél:
3. A 3 legjobb könyv 2019-ben:

Sorrend nélkül az a három könyv, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rám.

A háttérben ott van egy negyedik is :)

4. A legrosszabb könyv 2019-ben:
5. A könyv, amin a legnehezebben rágtad át magad, annak ellenére, hogy tetszett:
6. Egy író, akinek a munkásságával mindenképpen szeretnél megismerkedni jövőre:7. Egy könyv, amit jövőre biztosan beszerzel:

Könyvstopot tervezek, legalábbis, ami a vásárlást illeti, reciket meg még nem tudom, hogy mit vállalok be, de talán… R. F. Kuang: Sárkányköztársaság8. Egy jövő évi megjelenés, amit nagyon vársz:

Mit nem? :D Komolyabban Octavia E. Butler Xenogenezis-trilógiájának zárókötetét.

9. Visszatekintés 2019-re:

Mozgalmas év volt, kezdve azzal, hogy megszületett 2018. december 30-án a kisfiam. Ez megváltoztatta az olvasási szokásaimat, de nem lehetetlenítette el, viszont így jobban megválogatom, mit olvasok el, ami érzésem szerint előnyömre vált.

Blogolás terén a lassú, de fokozatos fejlődés éve volt 2019, ami remélhetőleg 2020-ban is folytatódni fog. Többek közt csatlakoztam a Könyvmolyképző blogger csoportjához, ahol sok hasznos dolgot tanultam, sok gondolatébresztő beszélgetésben vettem részt. Jelentkeztem több blogos csoportosulásba is. Az egyik a Blogturné Klub volt, ahová nem sikerült bekerülni, ellenben a Smoking Barrels Blog felvitelijét sikeresen vettem, így augusztus óta oda is írok cikkeket a Luthien Könyvvilága mellett. Emellett meghívtak cikkírónak a Kifejtő oldalára, bár sajnos arra eddig még nem jutott időm, hogy oda is írjak, de ami késik nem múlik ugyebár :D

Az instagramom is sokat fejlődött pár hónap alatt a kb. nulláról, amire szintén büszke vagyok.

Végezetül remélem, hogy ezt a „lassan, de biztosan” szintet idén is tartani tudom.Újévi tervek 2020

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle:

Még mindig Moskát Anita :D2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni:3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni:
4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni:Mert még mindig szeretem ezt a könyvet…

5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre:6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél:

Már évek óta tervezem, de talán ebben az évben… Diana Gabaldon: Outlander – az idegen7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél:8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén:

Kettőt kaptam, és mindkettőt szeretném: Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok! és Róbert Katalin: Keresd az igazit!

A háttérben ott egy harmadik, bár azt nem kaptam, de nagyon érdekel :)
 
9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2020-ban fogsz:

Régóta tervezem Pusztai Andreától a Bizánc sorozatot, de nem tudom, hogy ebben az évben összejön-e.

10. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?

A 100 könyvet céloztam meg, de az előző év fényében merész tervnek tűnik.

11. Bármilyen egyéb célkitűzés?

A blogolás mellett több időt szeretnék szentelni az írásnak, és novellapályázatokon indulni, vagy legalábbis az egy részvételt feltornászni legalább kettőre. A múlt év fényében ez is merész vágyálomnak tűnik, de majd meglátjuk. Illetve elkezdenék egy regényt… Hát, LL, nagyon bilibe lóg a kezed…----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése