2018. január 17., szerda

Top 5 Wednesday #19


Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


Az eheti téma: Feledhető könyvek - arra sem emlékszel szeretted vagy utáltad.




Heti Top 5 

1. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma
Arra emlékszem a könyvvel kapcsolatban, hogy kötelező volt, és nagyon nehezen olvastam el, de semmi többre. Jobb is, hogy az örök homályba vész.


2. C. S. Lewis: A csendes bolygó
Ezt a könyvet a középiskolás magyar tanárom ajánlotta. Halványan emlékszem, hogy egész jól el voltam vele, de többre sajnos semmire. Alkalom adtán újra akarom majd olvasni, és ha jók az emlékmorzsáim, folytatni is a sorozatot.


3. William Shakespeare: Hamlet
Jóformán csak a Lenni vagy nem lenni... kezdetű monológra emlékszem belőle, meg arra, hogy én voltam a három osztálytársam közül az egyik, aki mint nem kötelező, hanem csupán ajánlott olvasmány elolvasta az osztályból nyáron, de semmi más nem maradt meg, talán még annyi hogy nagy katyvasz volt. Újra kellene ezt is olvasnom.


4. Moliére: Tartuffe
Teljesen kiesett ez a színdarab, pedig emlékszem, hogy anyum kapacitált utána A fösvény elolvasására, de letettem a dologról.


5. E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép

Abban biztos vagyok, hogy ez az egyik legjobb fantasy, amit eddig életemben olvastam. De a cselekménye annyira kiesett, hogy szinte egy mozzanatra sem emlékszem belőle. Újraolvasási listára ezt is felírtam.


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.





----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése