2023. augusztus 6., vasárnap

Szemezgető #26 – A 21. Század Kiadó olvasmányok nyárra (2023)

A mostani szemezgető bejegyzésben a 21. Század Kiadó nyári megjelenései közül válogattam. A bejegyzésben szereplő regények által az érzelmek új vidékére és csodás országok tájaira utazhatsz. A habkönnyűnek tűnő történetek azonban rafináltak, akár a legtöbb jól megírt chicklit: megtanítanak továbblépni, kiállni önmagadért, újraértelmezni a kapcsolataidat, és még jól is szórakozol az olvasásuk közben.

Boo Walker: Napkelte a Costa Blancán

Fülszöveg: 

Új nap virrad apa és lánya számára

 

Baxter Shaw nehezen tudta elfogadni a felesége halálát – mint ahogy nyolcéves lányának, Miának is nehezére esett alkalmazkodni a helyzethez. Baxter kilépett a zenekarból, leszámolt az álmával, és arra koncentrált, hogy egyedül fel tudja nevelni a lányát. De Mia viselkedési zavarai miatt a nehézségek fokozódtak. Egyikük sem hajlandó szembenézni a múlttal – egészen addig, amíg rá nem kényszerülnek, hogy megtegyék.

 

Egy DNS-teszt váratlan eredménye birtokában Baxter és Mia Spanyolországba utaznak, hogy feltárják gyökereiket, amelyekről eddig nem volt tudomásuk. Több száz éves villában találják magukat, amelyet olívaültetvény övez, és Baxter ráébred, talán még nem késő, hogy álmai nyomába szegődjön. A másik kultúra, a gyógyító környezet felvillantja előtte a lehetőséget: akár a szerelem is újra rátalálhat.

 

Várható megjelenés: 2023.06.30.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 

Beatriz Williams – Lauren Willig – Karen White: Az elveszett newporti nyarak

 

Fülszöveg:

 

2019: ​Egy népszerű valóságshow keretei között újítanak fel mutatós régi házakat, a legfrissebb kiszemelt a Rhode Island-i Newportban található Sprague Hall – de a műsor producere aknára fut: jelenleg is a patinás Sprague család leszármazottja, Lucia „Lucky” Sprague lakik a villában, aki csak azzal a feltétellel engedélyezi a forgatást, hogy a romos állapotban levő csónakházhoz nem szabad hozzányúlni.

1899: Énektanárt vesznek fel a Sprague-vagyon naiv, ifjú örökösnője mellé, akit a család egy hozományvadász olasz herceghez szeretne feleségül adni, ezért a fiatal nőnek el kell sajátítania a tökéletes illemet. Az énektanárnak azonban a szolid látszat ellenére megvan a maga pikáns múltja: tulajdonképp búvóhelynek választotta a Sprague Hallt.

1958: Lucia „Lucky” Sprague Mussolini Olaszországából menekült Newportba. Mindig is úgy érezte, nem tartozik a Sprague Hallba, noha a Rhode Island-i közeg apránként befogadta: a nagy múltú dinasztia utolsó sarja lett a férje. De egy sorsszerű éjjelen feltárul a villához tartozó régi csónakház titka, és Luckynak emiatt mindent át kell értékelnie.

A valóságshow kamerái forognak, és a ház lerántja a leplet a titkokról, amelyeket a Sprague család örökre el akart temetni.

Várható megjelenés: 2023.06.30.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Lucy Diamond: Életünk legszebb napjai

 

Fülszöveg:

 

Meríts erőt a boldog pillanatokból

 

Leninek jó ideje ez az első szülinapja szingliként: férjétől öt év után elvált. Most tölti be a harmincötöt, együtt ünnepel két testvérével és édesanyjukkal. A születésnap mindig korszakhatár – vajon mit tartogatnak a következő hónapok?

 

Húgával, Alice-szel mindig jól kijöttek, most azonban összekapnak egy apróságon. Egyik család sem egyszerű, az övék se az. De aztán valami örökre megváltoztatja az életük menetét, és minden más megvilágításba kerül. A boldogság oda, mindenkit emészt a bűntudat. Ki-ki habitusának megfelelően próbálja megoldani a nehézségeket, a testvérek és a szülők a legvalószínűtlenebb helyeken keresnek vigasztalást. Vajon mi hozza össze újra a családot?

 

Várható megjelenés: 2023.07.27.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert

 

Fülszöveg:

 

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.


Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.


A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.

 

Várható megjelenés: 2023.06.30.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra

 

Fülszöveg:

 

A ​ Nem mézes hetek és A lelkitárs-egyenlet szerzőitől

 

Lily Wilder mű-kincsvadászatokra viszi a turistákat Utah állam vörössziklás kanyonjaiba. Ebből éppenséggel megél, de esélye sincs visszavásárolni a szeretett ranchot, amit apja sok évvel ezelőtt eladott. A pénzszűke miatt nem mondhat nemet, amikor szedett-vedett baráti társaságával az a férfi bukkan fel, hogy részt vegyen egy kincsvadásztúrán, akibe régen szerelmes volt. Lilynek voltaképp nincs is ellenére, hogy kivigye a fickót a semmi közepére – és aztán ott hagyja a francban.

 

Leo Grady viszont mást sem akar, csak újra felvenni a fonalat első és egyetlen szerelmével. Lily ebben sajnos nem partner: egyértelműen értésére adja, hogy Leo csak mint túravezetőre számíthat rá.

 

Ahhoz, hogy a szerelmük még egy esélyt kapjon, a túrán egy csomó mindennek balul kell kiütnie. Vajon mégis igaz a kincset övező legenda? Lilynek és Leónak össze kell fognia, hogy kihúzzák a bajból a társaságot – és eközben Lily nemtörődöm apjának múltjával és a kettejük közös múltjával is szembe kell nézniük.

 

Várható megjelenés: 2023.03.16.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Christina Lauren: Az igazszerelem-kísérlet

 

Fülszöveg:

 

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.


Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?


Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

 

Várható megjelenés: 2023.08.21.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 


 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése