2023. augusztus 22., kedd

Szemezgető #27 – A GABO és Ciceró Kiadó augusztusi-szeptemberi megjelenései (2023)

Szemezgető rovatom keretében ezúttal a GABO Kiadó és a Ciceró Könyvstúdió augusztusi-szeptemberi megjelenéseiből válogattam. A könyvek között található meseregény, szakácskönyv, sorozat folytatás, életrajzi regény és újra kiadás is.

Ken Follett: A világosság fegyverei

 

Fülszöveg: A ​Kingsbridge-sorozat régóta várt folytatása, A világosság fegyverei a XVIII. század végétől mutatja be a kingsbridge-i lakosok küzdelmes életét, ahol a haladás ütközik a hagyományokkal, a szegények és gazdagok közötti ellentétek felerősödnek, és a háború elnyeli egész Európát.

Az ipari forradalom példátlan változásokat hoz a textilmunkások életébe, a burjánzó modernizáció és a veszélyes új gépek munkahelyeket tesznek feleslegessé, családokat szakítanak szét, és még nagyobb szegénységet hoznak. A Fonó Jenny megjelenésével a textilgyártás és az ipar új korszaka kezdődik, generációkon keresztül megváltoztatva a szereplők életét, akik a nélkülözés miatt lázadásokban, sztrájkokban, géprombolásban vesznek részt, és a kényszertoborzásnak is ellenállnak. Ebben a nyugtalansággal teli világban, ahol mindenki a túlélésért küzd, megismerhetjük a kingsbridge-iek egy kis csoportjának történetét; egy anyát, akinek egyedül kell helytállnia, amikor férje munka közben meghal; egy előkelő lányt, aki mindenkivel dacolva szegény gyermekek számára vasárnapi iskolát nyit; egy jólelkű fiatalembert, aki váratlanul megörököl egy veszteséges vállalkozást; egy takácsot, aki leleményes ötleteivel segíti barátai életét; egy férfit, aki mindenkin átgázolva védi megszerzett vagyonát.

Az ipari forradalom okozta megpróbáltatásokat még tovább fokozzák a sok évig elhúzódó napóleoni háborúk, amelyek befejezéseképpen a szövetséges csapatok a waterlooi csatában – amelyben a kingsbridge-i főhősök is fontos szerepet vállalnak –, Wellington herceg vezetésével végérvényesen vereséget mérnek Napóleon seregére.

Ken Follett ebben a legújabb művében karizmatikus hősöket és hősnőket alkotott, gazdag és összetett cselekménnyel, új helyszínekkel és aprólékos kutatásokból származó történelmi részletekkel. A történet által új perspektívában láthatjuk a XVIII–XIX. századi Európát megrengető változásokat.

Ken Follett – napjaink egyik legsikeresebb írója – eddigi 36 könyve már 188 millió példányban jelent meg világszerte. Első bestsellere, A Tű a szénakazalban egy második világháborús kémtörténet. 1989-ben jelent meg A katedrális, mindmáig Follett legnépszerűbb regénye, amely világszerte vezette a népszerűségi listákat, és bekerült Oprah Könyvklubjába. Hasonlóan sikeresnek bizonyultak a folytatásai, Az idők végezetéig, A tűzoszlop, valamint előzménykötete, az Egy új korszak hajnala. A Kingsbridge-sorozat példányszáma világviszonylatban meghaladta az 50 milliót.

Follett az angliai Hertfordshire-ben él feleségével, Barbarával. Kettejüknek együtt öt gyermeke, hat unokája és három labradorja van.

Megjelenés várható időpontja: 2023.09.26.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Kadono Eiko: Kiki, a boszorkányfutár

                 

Fülszöveg: ISMERD MEG A JAPÁN GYEREKKÖNVET, AMELY MIJAZAKI HAJAO RAJZFILMJÉT
IHLETTE!
Kiki, a kis boszorkány sosem futamodik meg a kihívások elől. Amikor betölti tizenharmadik évét, a boszorkányhagyománynak megfelelően útra kel, hogy egy új városban telepedjen le egy évre. Amikor Kiki Koriko tengerparti városába ér, biztos benne, hogy szívesen fogadják majd, ám a helyiek bizalmát nehezebb elnyerni, mint képzelte. Hűséges és pimasz macskájával, Dzsidzsivel az oldalán Kiki új barátokra lel, és megtanulja, hogy a varázslat a leghétköznapibb helyeken is virágozni képes. Kadono Eiko elbűvölő gyerekkönyve, melyben a mágia és a mindennapi élet bája keveredik, most Mayer Ingrid fordításában először olvasható magyarul.
Kadono Eiko csaknem kétszáz mű szerzője. Számos elismeréssel tüntették ki, köztük a Hans Christian Andersen-díjjal, a Kiki, a boszorkányfutár pedig az IBBY kiemelt műveinek listájára is felkerült. Japánban, Kanagava prefektúrában él.

Megjelenés várható időpontja: 2023. augusztus

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Bev Vincent: Stephen King

 

Fülszöveg: A HORROR KIRÁLYA

A könyv megismertet Stephen King műveinek evolúciójával, illetve az őt ért hatásokkal közel ötvenéves pályafutása alatt, és rávilágít arra, hogy írásainak témái miképpen reflektáltak a változó időkre és életének főbb eseményeire. Az író személyes gyűjteményéből származó archív fotókkal és dokumentumokkal kiegészített kronológiai visszatekintés rálátást enged a regényei, kisregényei, novellái és feldolgozásai mögött megbúvó történetekre.

King munkái (köztük olyan elismert, szenzációs sikert arató művek, mint az Az és a Carrie) évtizedeken át állták az idő próbáját. Küzdelmeinek, diadalainak, bestsellereinek, kevéssé ismert történeteinek, együttműködéseinek és sok minden másnak a története tökéletes kiegészítője lehet bármelyik Stephen King-rajongó gyűjteményének.

Ünnepeljük együtt a népszerű szerzőt, a horror királyát ezzel az informatív és szórakoztató betekintéssel legikonikusabb művei mélyére, illetve abba a kultúrába, amelyben létrehozta őket.

Megjelenés várható időpontja: 2023. augusztus

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Valentina Harris: Air fryer szakácskönyv

 

Fülszöveg: Az Air Fryer szakácskönyv nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogyan hozzuk ki a legtöbbet
ebből a csodás konyhai eszközből, amely minimális zsíradékot igényel a sütéshez. Lenyűgöző, hogy a hagyományosan sütőben sült vagy grillezett ételektől a ropogós csicseriborsón és a cukkinicsipszen át a sütemények és a muffinok édes világáig milyen egyszerű finom ételeket készíteni az air fryerben.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. szeptember

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Lundy Bancroft: Apa bántja anyát

 

Fülszöveg: „A ​feleségén tényleg uralkodik, de a gyerekeket nem bántja. Azok észre sem veszik, mi zajlik otthon.” Ilyen és hasonló kijelentéseket gyakran hall a bántalmazott nő, és elbizonytalanodik, vajon csak ő látja a változást gyerekein? Érzi, hogy a gyerekekkel való kapcsolata romlik, mert a bántalmazó módszeresen aláássa a szülői tekintélyét. Nincs hova fordulnia segítségért, mert a környezete meg van győződve róla, hogy túlaggodalmaskodja a dolgot. A változás sem egyértelmű: az egyik gyereknek dühkitörései vannak, és az apjához húz, míg a másik egyre jobban begubódzik, és túlteljesít az iskolában.

Nehéz tetten érni és szavakba foglalni, hogyan hat a gyerekekre, ha olyan családban nőnek fel, ahol tanúi anyjuk bántalmazásának. Ebben segít Lundy Bancroft könyve, mely szól mindazoknak, akik szeretnék tudni, hogyan fest a partnerbántalmazás gyerekszemmel, hogyan illeszkedik a gyerekekkel való kapcsolat a bántalmazó gondolkodásmódba, és milyen szülő a bántalmazó férfi. A nagy sikerű Mi jár a bántalmazó fejében? című önsegítő könyv szerzője most a bántalmazott anyákat szólítja meg. A tőle megszokott megértéssel és elfogadással, gördülékeny stílusban segíti olvasóját, hogy az képes legyen felismerni a párkapcsolati erőszak gyerekekre gyakorolt hatását, megtanulja megvédeni őket, elősegíteni a gyógyulásukat, valamint visszaállítani és megőrizni a család egészséges működését. A gyakorlati tanácsokkal teli önsegítő könyv kitér arra is, hogyan tárgyaljon a bántalmazott anya a gyermekvédelemmel és hogyan igazodjon el a bíróságon.

Lundy Bancroft a családon belüli és a párkapcsolati erőszak szakértője, számos önsegítő könyv szerzője. Terapeutaként évtizedeken át vezetett csoportot bántalmazó férfiaknak, és behatóan foglalkozott a családon belüli erőszak gyerekekre gyakorolt hatásával. Az Apa bántja anyát a szerző második kötete, amely a Gabo Kiadó és a NANE Egyesület közös gondozásában jelenik meg. A Mi jár a bántalmazó fejében? (Gabo – NANE, 2022) olvasói ezt az önsegítő könyvet is nagy haszonnal forgathatják.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. szeptember

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban

 

Fülszöveg: A nemzetközi tudományos közösség sok más tagjához hasonlóan Hawking professzor is a
természettudomány Szent Grálját keresi, a kozmosz szívében rejtőző, de megfoghatatlanul tünékeny mindenség elméletét.A Világegyetem dióhéjban című könyvében úgy tárja fel a Világegyetem titkait, hogy végigvezet saját kutatási területein – a szupergravitációtól a szuperszimmetriáig, a kvantumelmélettől az M-elméletig és a holográfiától a dualitásig. Legizgalmasabb szellemi kalandjában megpróbálja egyetlen, teljes körű, a Világegyetem minden eseményét leíró elméletté egyesíteni Einstein általános relativitáselméletét és Richard Feynman sokszoros történelmekre vonatkozó elgondolását. Segítségével elevezhetünk a természettudománynak azokra a legvadabb vizeire, ahol a szuperhúr-elmélet és a pébránok jelenthetik a rejtély megoldásának a kulcsát.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. szeptember

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 


 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése