2023. február 28., kedd

Szemezgető #24 – A Fumax Kiadó februári-márciusi megjelenései


A Szemezgető rovat keretében ezúttal a Fumax Kiadó februári-márciusi megjelenéseiből válogattam. Ebben a két hónapban képregények érkeznek a kiadótól.

Roy Thomas: Conan kegyetlen kardja 5.

 

Fülszöveg: A ​pikt vadontól a hyrkán pusztaságokig gázol a vérben és a dicsőségben.

A barbár Conan az egyik legmaradandóbb fantasy karakter, aki egyben az erős, cselekvő férfi archetípusának legismertebb, legközkedveltebb megjelenítője is. És hogy mitől ilyen szerethetőek Robert E. Howard történetei? Bár még Conan világában sem győz mindig a hős, ám a gonosz éppúgy azonnal felismerhető, mint a gyönyörű, oltalomra szoruló leányzó.

A klasszikus, eredetileg a 70-es években futott képregényeket feldolgozó sorozatunk ötödik kötetében a kimmériai harcos újra elemében van: ősi romok mélyén rejtőző szörnyek hordájával, gonoszságukat bujasággal leplező varázslónőkkel, becsvágyó hadvezérekkel, és kapzsi uralkodókkal száll szembe egyedül, vagy a kozákok vérszomjas hordája élén. A parádés történetek mellé persze jár a szokásos legendás művészcsapat is, akik a kiváló látványért felelnek: Ernie Chan, Sal Buscema, Alfredo Alcala, és az utolérhetetlen John Buscema.

A kötet a Savage Sword of Conan magazin 33-39. számainak Conan-történeteit tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. március, Képregénybörze.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Neil Gaiman: Marvel 1602

 

Fülszöveg: A ​természet rendje felborult, Erzsébet királynő halálos beteg, és világszerte szokatlan
viharokról és bizarr teremtményekről érkeznek beszámolók. Jeruzsálemből egy titokzatos öregember kel útra, akiről azt suttogják, a templomos lovagok kincsét viszi magával, hogy az beteljesíthesse ismeretlen, rejtélyes rendeltetését. Latvéria grófja eközben ördögi terveket sző, a spanyol inkvizíció pedig szörnyszülötteket, boszorkányfattyaknak kikiáltott embereket küld a máglyára. Az Úr 1602. esztendejében járunk, és úgy hírlik, közeleg a világ vége.

 

Neil Gaiman megírta a valaha volt legformabontóbb képregények egyikét: felvonultatta a Marvel leghíresebb, legendás karaktereit, és elképzelte, mi lett volna, ha a XVII. század hajnalán születnek meg. Így lesz Nick Furyból Anglia kémfőnöke, Dr. Strange-ből udvari mágus, a Fantasztikus Négyesből egy vitorlás legénysége, a Fenegyerekből pedig lantművész, miközben a Marvel Univerzum számos más korabeli inkarnációjával is megismerkedhetünk. Gaiman a képregényhősök modern mítoszait alakítja vissza tényleges, ősi legendákká, újból felfedve ezáltal a Marvel-szereplők által képviselt jellegzetességek és értékek örök erejét.

A kötet a teljes, nyolcrészes MARVEL 1602 sorozatot és extrákat tartalmaz.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. március, Képregénybörze.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted. Kapható LIMITÁT változatban is!

 

Jason Aaron: Thor király

 

Fülszöveg: Még egy utolsó kaland Asgard mindenható urával!

Végre pont kerül a Thor: A mennydörgés istenében elkezdődött eposzi saga végére!

A történet elején megismerhettük a távoli jövőből érkező Thort – egy immár széthasadt birodalom és a haldokló univerzum Mindenható Atyját –, aki megküzdött Gorr-ral, az Istenölővel, a Halálpallos birtokló­jával. Ez a rettegett fegyver most Thor legnagyobb és legközelibb, időtlen ellenségének markában tér vissza: fivére, Loki forgatja! Elérkezett hát a testvérek végső, kataklizmaszerű párbajának ideje, de azt egyikük sem sejti, hogy még valami ennél is rosszabb következik. Vészesen közelít ugyanis a világok vége…

A kötetben Jason Aaron az utánozhatatlan Esad Ribić oldalán még egyszer visszatér, hogy néhány meglepetésvendég és számos korábbi, Thor-történeteken dolgozó munkatársával együtt fergeteges búcsút vegyenek a Mennydörgés Istenétől.

A kötet a King Thor négyrészes minisorozatot tartalmazza.

 

Megjelenés várható időpontja: 2023. február 15.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

Jeph Loeb: Amerika Kapitány: Fehér

 

Fülszöveg: Tartalmazza a teljes Captain America: White 0-5 minisorozatot.

Megjelenés várható időpontja: 2023. március, Képregénybörze.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv ITT megrendelheted.

 

 

 

 

 

 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése