2023. február 24., péntek

LET'S PLAY BOOK TAG

Még régebben a férjemnél láttam Molyon ezt a book taget, akkor el is kezdtem kitölteni, de aztán valamiért félbe maradt. Most megtaláltam a gépemen, és gondoltam, befejezem. Végül egy bejegyzés lett belőle.

Íme, a válaszaim:

 

1. Assassin's Creed – Könyv bérgyilkos szereplő(kk)el.


Mosonyi Mara: Olmec

 

 
A könyv három főszereplője közül az egyik, Andres bérgyilkosként keresi kenyerét, habár végül nem az ő szála válik a könyvben hangsúlyossá.

 

2. Cyberpunk 2077 – Hype-olt könyv, ami nagy csalódást okozott.


Martha Wells: Kritikus rendszerhiba

 

 

Az értékelésemben (ITT olvasható) bővebben is kifejtettem, hogy számomra miért nagy csalódás ez a könyv, így nem szaporítanám különösebben a szó. Röviden annyit írnék, hogy Öldöklő és én nem igazán találtunk egymásra.

 

3. Witcher 3 – Egy folytatás, ami jobb volt, mint az első rész.


On Sai: Lucy

 

 

A Scar jól megalapozta a Szivárgó sötétség világát, de a Lucy volt az, ami igazán elmélyítette és megszeretette velem. Szerettem a karakterét, a gondolkozásmódját, illetve a többi szereplővel való interakcióit.

 

4. The Last of Us – Zombis könyv, amit már régóta el szeretnél olvasni.


Park Dzsó-Szuk – Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba

 

 

A filmváltozatot már volt szerencsém látni, és nagyon jónak tartom. A könyv eddig még kimaradt, de egyszer szeretnék sort keríteni rá.

 

 

5. FIFA – Egy könyvsorozat, ami ugyan arra a sémára épül, minden része egyforma.


Octavia E. Butler: Xenogenezis-trilógia

 

 

Butler trilógiáját nagyon szerettem annak ellenére is, hogy mindhárom rész ugyanazon sablonra épült. Viszont kitűnően működött, így az egykaptafa ebben az esetben előny volt és nem hátrány.

 

6. Super Mario – Örök klasszikus, vagy meghatározó könyv, amire 100 év múlva is emlékezni fognak.


J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

 

 

Azért választottam a Harry Potter első kötetét, mert sokakkal ez a sorozat szeretette meg az olvasást, ami elvitathatatlan érdeme. Emellett maradandó tanulságokkal is szolgál.

 

7. Red Dead – Igazi western könyv.


Könyvben még nem olvastam ilyet, csak novellában. A címére nem emlékszem, csak arra, hogy tetszett.

 

8. Ghost of Tsushima – Ázsia központú könyv.


Fonda Lee: Jáde város

 

 

Egy képzelt Ázsiai szigeten játszódik a történet, de az ázsiai életérzés maximálisan átjön belőle. Fonda Lee több zsánert ötvöz a művében nagyon szórakoztató végeredménnyel.

 

9. Battlefield – Háborús könyv.


Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat

 

 

Noha a kötet stílusa zömében dokumentarista stílusban íródott, de a szerző azért megcsillogtatja regényírói vénáját is, amiért ezt a kötetet igazán szeretem. Emellett hihetetlenül jó korrajz is.

 

 

 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése