2022. augusztus 5., péntek

Borítóleleplezés #62 – Cselenyák Imre: Tiszta szívvel


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Cselenyák Imre új regénye, a Tiszta szívvel, ami József Attila életregényének első része, a kiadó Arany pöttyös sorozatában.

Íme, az új Arany pöttyös kötet borítója!

A borító 


A fülszöveg

 

Az ábránd felrepít, a valóság visszatart.

„A név létezik, sőt, Attila nem is akárki, híres világhódító volt! S ebből erőt merít, szirmot bont benne a meggyőződés: nagy jövő előtt áll, maga is híres ember lesz, tehát a nevére büszkének kell lennie!”

A lenyűgöző regényes életrajzban felelevenedik az ikonikus költő életútja. Egy magányos, őszinte fiú hatalmas küzdelmet vív a szegénységgel, önmagával és a saját tehetségével.

Ki volt József Attila a versein túl? Mit mesélnek a kortársak, mit árulnak el róla a saját levelei? Hogyan ragyog fel a zsenialitás magányos sötétségben?

Cselenyák Imre hatalmas kutatómunkával megírt regénye testközelbe hozza az olvasókhoz a magyar irodalom nagy alakját.

Annyit ártottak neki, hogy halhatatlan lett.

Mélyedj el a sorsában!

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a regény, IDE KATTINTVA előjegyezheted, később megrendelheted!

Ha pedig várólistára/kívánságlistára tennéd, azt ITT teheted meg.

 

A szerzőről


1957. január. 1. Nyírkáta

A gimnáziumi érettségi után munkásként dolgoztam, főképp a gyógyszeriparban, de megfordultam katonaság alatt a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesében is. Zenei vonalon képeztem magam tovább, az 1980-as években ORI vizsgát tettem, tagja voltam a Vulkán, Hipnózis, Kontinens együtteseknek, mint zeneszerző-szövegíró-énekes. Legnagyobb sikereimet a Kontinens együttessel értem el. Készültek rádió- és tévéfelvételeim, sok legendás helyen felléptem: Metró klub, Budai Ifjúsági Park, Petőfi Csarnok stb.

Írói munkásságom 1989-ben egy újságíró tanfolyammal kezdődött. Azóta írok novellákat, regényeket, librettót, színdarabot, kritikát, kisprózáim a C. E. T., a Polisz, az Új Holnap, a Magyar Napló, Irodalmi Jelen, irodalmi folyóiratok közlik, de olvashatók írásaim a 24 ÓRA, a Kelet Magyarország és más napilapok, illetve a Gyöngy, Anna, Magyar Krónika magazinok hasábjain. Tagja vagyok a Szépírók Társaságának, az Írószövetség, valamint a Történelmiregény-írók Társaságának. Budapesten, Dorogon és országszerte, valamint országhatáron túl (Felvidék, Kárpátalja, Erdély) irodalmi esteket szervezek, író-olvasó találkozók résztvevője vagyok.

 

Exkluzív idézetek

 

#1

„A név létezik, sőt, Attila nem is akárki, híres világhódító volt! S ebből erőt merít, szirmot bont benne a meggyőződés: nagy jövő előtt áll, maga is híres ember lesz, tehát a nevére büszkének kell lennie!”

#2

„és ő dühös és egyre türelmetlenebb, hogy a mama nem hajlandó őt karjába venni, babusgatni, csak a mosás köti le a figyelmét, és zúgolódik, toporzékol, de a mama rá sem néz, komoran cipeli nyikorgó kosarában a kicsavart ruhákat a padlásra…”

#3

„Attila átkarolja nővérét, de ő nem hunyja be a szemét, ámulattal figyeli a tehervagonok vonulását, ahogyan egymásnak adják a stafétát.

A fiú képzeletét elragadja a hídon átrobajló szerelvény, melyben a lüktető élet manifesztálódását érzi. Mintha nem evilági titkok is társulnának hozzá. Hosszan, révetegen bámul a távolodó csoda után.”

 


 

 

---- 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése