2020. február 19., szerda

Top 5 Wednesday #63 – 5 általam nagyon kedvelt könyves szerelmespár



Ez a rovat eredetileg hetente jelenik meg, és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák (jelenleg a havi tematika kitalálója szünetelteti az új témákat). A csoportot IDE kattintva megnézhetitek. A témaszünet miatt egy ideje saját témákkal jelentkezem, amiket terveim szerint ezentúl kéthetente hozok majd.

A múlt hét pénteki Valentin-nap megihletett, így arra gondoltam, hogy a héten az olvasmányaimból szemezgetve csokorba szedek 5 általam nagyon szeretett szerelmespárt.



63. Top 5

5. Feyre és Rhysand – Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara


Rhysandot és Feyrét párként nagyon megszerettem, viszont maga Rhysand nem lett a kedvencem. Számomra ő Feyrével együtt alkot egy egységet. Minden párbeszédüket, közös jelenetüket nagyon szeretem. Ők ketten számomra szétválaszthatatlanok.



4. Tiffany és Pat – Matthew Quick: Napos oldal

 
Őket mind a könyvben, mind a filmváltozatban nagyon szeretem, bár más mélységen mozog a kettő. A könyv sokkal mélyebben belemegy a lelkivilágukba, így jobban megismerheti őket az olvasó, ami kell a páros megkedveléséhez. Én mindkét változatban szerettem őket, mert tanulságos a történetük, és tökéletesen összeillenek.



3. Blythe és Chris – Jessica Park: Lélegezz velem!

A Napos oldallal megkezdtem a lelkileg/mentálisan sérült szerelmespárok sorát, amit Blythe-tal és Chrisszel folytatok. Mindketten traumák során vannak túl, pont ezért érintett meg a kapcsolatuk. Folyamatosan gyógyítani, segíteni próbálják egymást, reagálnak a másikra, ami nagyon élővé teszi a szerelmük történetét.


2. Fern és Ambrose – Amy Harmon: Arctalan szerelem

 
Az Arctalan szerelemnél kevés jobb könyvet olvastam. Ennek megfelelően a szerelmi szál is nagyon tetszett. Igaz, nehezen bontakozott ki, de a végére jól felépült, finoman és fájdalmakkal telin, miközben a világ többeket elvett tőlük.



1. Eleanor és Park – Rainbow Rowell: Eleanor és Park

 
Az egyik legjobb ifjúsági regény, amit valaha olvastam. Megjelenik benne az élet sötét oldala, de egy első szerelem elsöprő érzelmei is. Mindkét főhős szerethető és megérthető. Más-más problémákkal küzdenek, amik végső soron összehozzák őket.


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése