2018. augusztus 8., szerda

Top 5 Wednesday #39 - Könyvek, amiket a használt klisé ellenére szerettem


Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


A heti téma:  Könyvek, amiket szerettél, annak ellenére, hogy olyan általános eszközt (klisé) használ, amit utálsz.




Heti Top 5 

1. Ember és természetfeletti lény szerelme - Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Ez az egyik olyan klisé, ami már annyira agyoncsépelt, hogy csak forgatom a szemem, ha meglátok egy ilyen fülszöveget, beharangozót. Viszont ez a könyv eme frázis ellenére is tetszett.


2. Szerelmi háromszög - Suzanne Collins: A kiválasztott
A szerelmi háromszögektől is menekülök többnyire, de itt, talán a történet miatt nem zavart. Az mondjuk sokat  nyomott a latban, hogy azt lett a végén a főhősnő párja a két fiú közül, akit már első pillanattól fogva megkedveltem.


3. Amikor a "gonoszok" bármivel próbálkoznak, sose győznek - John Scalzi: Az összeomló birodalom
Nadashe Nohamapetan és maga az egész Nohamapetan-ház ennek a tipikus esete, Kiva Lagos meg közben a markába röhög. Ennek ellenére a sztorit nagyon szerettem, Kiva meg a legjobb arc.


4. Amikor a főhősről kiderül, hogy varázsereje van, amiről addig nem tudott - J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
A HP-t imádom, de ez egy akkora orbitális klisé, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül.


5. A karakter, aki más mint a többi és ezzel elindítja többnyire egy disztópikus világban a változást: Lois Lowry: Az emlékek őre 
Ezzel a könyvvel is ugyanúgy vagyok, mint HP-val.



A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése