2022. szeptember 25., vasárnap

Szemezgető #19 - #POV – A Kolibri Kiadó új könyvsorozata

Kép: Kiadó karca

Mindig érdeklődve figyelem, hogy a kiadók milyen érdekes, új ötlettel állnak elő, amivel megörvendeztetik az olvasókat. Így volt ez most a Kolibri Kiadó új, #POV sorozatával is. Maga a POV a Point of View angol szókapcsolat, magyarul nézőpont rövidítése, ami nagyon találónak tűnik erre a sorozatra, mert az eddig ebben a sorban kiadott könyvek alapján elég széles skálán mozognak a könyvek, a világ egy-egy szeletét mutatva meg.

De milyen koncepció mentén válogatják a könyveket ebbe a könyvsorozatba?

 A Kolibri Kiadó frissen elrajtolt sorozata, a #POV a 14+ korosztálynak szól, néhol vicces, máshol sírós, durva, kedves, komoly vagy laza stílusban szerelemről, barátságról, a közelgő felnőtt életről meg arról a bizonyos, sokat emlegetett felelősségről. Nézd új szemszögből a világot! Egy új könyvsorozat, amelyen keresztül jobban megismerheted önmagad és a világ sokszínűségét. 

Bővebb információt ITT és ITT tudhatsz meg a sorozatról.

 

Kép: Kolibri Facebook oldala

A #POV sorozatban eddig megjelent könyvek:

Joya Goffney: Bocs, hadd bőgjem ki magam

 

Egy könyvsorozat, amelyen keresztül jobban megismerheted önmagad és a világ sokszínűségét.

 

Érezted már valaha úgy, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj? Hogy egyszerűen tehetetlen vagy, és nem tudod irányítani az életed? Ha igen, nem vagy egyedül…

 

Quinn Jackson:

fekete
tizennyolc éves
vegetáriánus
krónikus listaíró
nehezen barátkozik
hazugságban él
megzsarolták
szembe kell néznie az igazsággal


Quinn mindenről listát vezet az életében – a napokról, amikor bőgött; a fiúkról, akiket megcsókolna, és a dolgokról, amiket sosem vallana be senkinek. Azzal, hogy kiírja magából a problémáit, nem kell megbirkóznia velük a való életben. Egészen addig, amíg valaki el nem lopja a naplóját…

 

Megjelenés: 2022. május 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 

Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!

 

URALJÁK A ZENÉT,

URALJÁK A SZÍNPADOT,
CSAK A SAJÁT ÉLETÜKET NEM.

 

Candace Park mesterien játssza a szerepét, ő a tökéletes, engedelmes koreai-amerikai diáklány. De a valódi tehetségét – a hangját – mindenki elől elrejti. Amikor beválasztják az egyik leghíresebb K-pop-cég első lányegyüttesének gyakornoki programjába végre lehetősége nyílik arra, hogy megmutassa magát a világ előtt.

 

Ám, a K-pop-gyakornokok élete nehezebb és kimerítőbb, mint azt valaha gondolta volna. Szöulba költözik, ahol próbál ellavírozni a hierarchiák és új szabályok bonyolult rendszerében.

 

Mi a legfontosabb előírás? Nincs randizás, ami elég hamar lehetetlen küldetéssé válik. Minél közelebb kerül a rivaldafényhez, annál bonyolultabb elkerülni a botrányokat.

Csak egy kérdés marad a végén: megéri?

 

Megjelenés: 2022. május 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 

Kirsten Boie: Telihold volt aznap

 

„Még ​ilyen időkben is, mint ez a mostani, kell valaki, aki azt teszi, ami helyes. Egyszerűen azért, mert ez a helyes.”

 

április 28-án végre Penzbergbe, a bajor kisvárosba is elér a hír: közelednek a felszabadító amerikai csapatok. A városlakók fellélegeznek. A nácik hatalomra kerülésekor elűzött polgármester visszatér, maga köré gyűjti egykori híveit, akik nem hajlandók engedelmeskedni Hitler utolsó parancsának, és megakadályozzák a bánya felrobbantását.


Ez végzetes következményekkel jár. A fanatikus földalatti szervezet, a Vérfarkasok szerint ezek az emberek hazaárulók, és a telihold fényében bosszúra éhes falkákban indulnak levadászni őket.

 

Születhet ilyen körülmények között őszinte szerelem?

 

A tizenöt éves Schorsch, annak a nácibarát rendőr őrmesternek a fia, aki Marie bujkáló apját keresi. A fiúnak mindennél fontosabb, hogy elnyerje Marie bizalmát, és amikor a városban elszabadul a pokol, Schorsch-nak döntenie kell, kinek az oldalára áll.

 

A regény megtörtént eseményeken alapul.

 

Megjelenés: 2022. május 31.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

Hamarosan megjelenik a #POV könyvsorozat első magyar szerzős könyve, amit nem más írt, mint Ecsédi Orsolya, aki gyerekkönyvek, versek, novellák ismert írója. Ebben a sorozatban egy ifjúsági regénye jelenik meg.

 

Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly

 

Juli még soha nem volt szerelmes. Azaz dehogynem volt: csak éppen könyvek szereplőibe. A valódi, hús-
vér fiúkban nincs semmi érdekes, ha egy kitalált hőssel hasonlítja őket össze az ember, nem igaz? Hiszen a képzeletbeli könyves kedvenceink erősek és titokzatosak, angyalok és démonok, csábító rosszfiúk és született romantikusok, akikben egy a közös: vonzanak, mint a mágnes. Vagy ez csak addig igaz, míg túl közel nem megy hozzájuk az ember?

 

Juli megkapja a lehetőséget, hogy kiderítse a választ erre a minden valódi könyvmolyt foglalkoztató kérdésre. Élete legizgalmasabb és legveszélyesebb utazása egy könyvvel kezdődik, természetesen, a története végét viszont neki magának kell megírnia.

 

Megjelenés: 2022. szeptember 19.

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a könyv, ITT megrendelheted.

 

 

Ilyen erős kezdés után bízom benne, hogy még jobbnál jobb könyvek jönnek ebben a sorozatban. Mindenesetre az indulás ígéretesnek tűnik, így nagy esély van a hasonló színvonalú folytatásra. Mindenképp követni fogom a #POV sorozat alakulását.

 

 


 

 

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése