2018. május 30., szerda

Top 5 Wednesday #35 - Olyan szokások, amiket szívesen látnánk mozgalomként


Csatlakoztam a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján, az Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágtam. 

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.


A heti téma  a Törölközőnap tiszteletére: Olyan ehhez hasonló szokások, amiket szívesen látnál mozgalomként.



Heti Top 5 

1. Tolvajok világnapja (Vivien Holloway: Winie Langton történetek)
Forrás
A sorozat főszereplője egy mestertolvaj, aki egy tolvajcsalád tagja. Akár házi Langton családi ünnep is lehetne, de minden tolvajnak kijár az ünneplés abban az univerzumban.

 
2. Kereskedő céhek bemutatója (John Scalzi: Az összeomló birodalom)
Forrás
Ez lehetne a kereskedelmi monopóliumokkal rendelkező arisztokrata családok termékbemutatóval egybekötött erőfitogtatása, hogy kinek jobb a terméke, kinek nagyobb a befolyása, stb. Természetesen az emperátor által erősen beszabályoznám, másképp egy-egy ilyen bemutatón háború törne ki.

 
3. Történet ellenes összeesküvők találkozója (Chanda Hahn: Bűbájtalan)
Forrás
A Történet az egy alattomos varázslatos valami, ami borsot tör a  Grimm leszármazottak orra alá. Ezen a jeles napon minden évben összetalálkozhatna az aktuális Grimm leszármazott és a segítői, hogy megvitassák, hogyan küzdjék magukat keresztül az aktuális mesén.

 
4. Fogaskerék konferencia (Ian Tregillis: Géplélek)
Forrás
Egy nap, amikor a kattogók összegyűlhetnek és megbeszélhetik a bajaikat, szórakozhatnak. A rendezvény idejére mentesülnének az emberi szolgálat alól.

 

5. Olló csattogtató nap (Marie-Aude Murail: Tartós hullám)
Forrás
Fodrászok felvonulása, utcai hajvágás, szalonbemutató. Érdekes kavalkád lenne az már biztos. :)


A többi Top 5 Szerdában résztvevő  magyar blogger bejegyzését megtaláljátok a Molyon a Top 5 Szerda zónában.






----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése